Yamaha M1 u novim bojama sledeće sezone

Fabrički MotoGP tim Yamaha imaće novog glavnog sponzora i nove boje naredne sezone

Fabrički Moto GP tim Yamaha saopštio je da na mesto Telefonice, dosadašnje glavnog sponzora dolazi Monster. To svakako znači da će naredne godine obe Yamahe M1 biti u novim bojama, a nije čak ni isključeno da će podosta ličiti na aktuelne boje tima Tec3. Monster odavno ima veze sa fabričkom Yamahom, a novim, višegodišnjim ugovorom, samo je napravljen korak unapred.

Već neko vreme se znalo da Monster traži tim na MotoGP gridu, obzirom da je Tec3, prelaskom na KTM praktično sebi zatvorio vrata saradnji sa dosadašnjim glavnim sponzorom, a na njegovo mesto dolazi Red Bull. Pominjao se i zajednički projekat između Petronasa i Monstera, koji bi podržao novi satelitski tim, što se i dogodilo u vidu tima SIC, ali, izgleda bez da je Monster sebi našao dovoljnu površinu za promociju.

Isto tako, moguće je i da je Monster došao do više novca. Prelaskom u fabrički tim Honda, Jorge Lorenzo je automatski morao da završi svoj ugovor sa Monsterom, obzirom da je drugo piće prisutno na Repsol Honda motociklima. Ovaj ugovor je sigurno imao sedam cifara, pa je lako moguće da su preusmerena u tim Yamaha. Slčno, ali za sigurno dosta manje novca, Monster je podržavao i Johana Zarka, ali će i on morati da nosi druga obeležja na svojoj opremi.
U osnovi, iako nas se mnogo ne dotiču sponzorski ugovori, jasno je da će biti fabričkih timova u novim bojama naredne godine, pa to i nije tako loša vest.

Autor: Aleksandar Uglješić