Valentino Rossi – ostajem u Moto GP-u samo ako bude rezultata

Valentino Rossi ponovio je svoj stav da neće produžiti ugovor sa Yamahom ako na početku Moto GP sezone 2020. nema zadovoljavajućih rezultata.
Valentino Rossi u februaru puni 41 godinu, a nakon auto trke Gulf 12 Časova Abu Dhabija na kojoj je zauzeo treće mesto u klasi vozeći Ferrari 488 GT3, ponovio je svoj poznati stav, da neće produžavati ugovor sa Yamahom ako ne bude rezultata.
Rossi je imao tešku sezonu 2019. Redovno ga je pobeđivao ne samo timski kolega Maveric Vinales, nego i početnik Fabio Quartararo na satelitskoj Yamahi M1. Sezonu je završio na sedmom mestu što je njegov najgori plasman u Moto GP klasi još od kada je u svojoj prvoj sezoni za Ducati na kraju sezone bio 11.

“Sledeća sezona će biti odlučujuća, a obzirom da mi ugovor ističe na kraju 2020. to znači da ću rano morati da odlučim da li ću produžiti ugovor ili ne. Moja odluka će isključivo zavisiti od rezultata. Napravili smo izmene u timu, imam novog šefa ekipe, pa ćemo videti da li mogu biti brži i konkurentniji” kaže Rossi. Veliki šampion kaže i da svakako mora biti mnogo bolji nego što je bio u sezoni 2019. da bi se odlučio na pruduženje ugovora. Najnovije vesti vezane su za Jorgea Lorenza, kojem je ponuđeno mesto test vozača u timu Yamaha. “Ako se vrati na M1 biće jako brz. Ja bi voleo da Jorge dođe na mesto test vozača, ali je problem što traži previše novca. Ako bi došao, verujem da bi nam pomogao da budemo brži“, kaže Valentino Rossi.

Autor: Aleksandar Uglješić www.dmotion.rs