Brzina tame

Ova posebna verzija modela MT-10 opremljena je elektronskim trkačkim ogibljenjem Öhlins za maksimalnu kontrolu – kao i ekskluzivnim TFT ekranom u boji i posebnim trkačkim bojama.

Tehnologija poput sistema kontrole protiv proklizavanja, pomoćnog i kliznog kvačila i sistema Quick Shifter može podneti brutalnu snagu agregata od 998 ccm. Moćan linearan obrtni moment u kombinaciji s izvanrednom pokretljivosti šasije čine ovaj model definitivnim Hyper Naked motociklom. Yamaha MT-10 SP: brzina tame.

Detalji

 • Potpuno podesivo Öhlins elektronsko vešanje
 • Ekskluzivna šema plavo-srebrne boje
 • Ekskluzivan TFT ekran u boji
 • 4-cilindrični “CP4” agregat s nejednakom rasporedom paljenja s velikim obrtnim momentom
 • Tehnologija agregata i šasije proizašla iz modela YZF-R1
 • Snažan i linearan obrtni moment u niskim i srednjim obrtajima
 • YCC-T, D-MOD i sistem kontrole proklizavanja (TCS)
 • A&S kvačilo i sistem Quick Shifter (QSS)
 • Izuzetno kratki međuosovinski razmak, aluminijumska šasija Deltabox
 • Dinamična silueta s položajem prema napred
 • Uspravan položaj vožnje s naginjanjem prema napred
 • Kočnice odličnih specifikacija s radijalnim prednjim čeljustima

Karakteristike

Šasija kratkog međuosovinskog razmaka kod modela MT-10 SP opremljena je potpuno podesivim elektronskim Öhlins trkačkim vešanjem. Automatskim prilagođavanjem na promenjive uslove na drumu i u vožnji, ovo prilagodljivo vešanje omogućuje postizanje najviših nivoa upravljivosti prilikom ubrzavanja, kočenja i svladavanju krivina.

Vodom hlađeni 4-cilindrični redni agregat od 998 ccm izveden iz modela YZF-R1 ima sisteme usisa, izduva i goriva koji doprinose performansama u području niskih i srednjih obrtaja. Uzbudljivi agregat zahvaljujući nejednakom rasporedu paljenja 270° – 180° – 90° – 180° trenutno isporučuje linearni obrtni moment i preciznu kontrolu.

Kako bi se postigao najviši stepen upravljivosti za vozača, model MT-10 opremljen je sistemom Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) i jednostavno podesivim tempomatom koji radi na brzinama većim od 50km/h. Kako bi se prilagodio različitim uslovima, Yamaha D-MODE sistem nudi tri različita načina rada motora za lagani, standardni ili agresivni stil vožnje.

Kako bi se naglasio njegov položaj vrhunskog Hyper Naked motocikla, MT-10 SP dostupan je s najnovijim LCD Thin Film Transistor (TFT) ekranom. Visokonapredan dizajn najnaprednije je tehnološko dostignuće u svojoj klasi, dostupan je s multifunkcijskim ekranom u boji i sveobuhvatnim informacijama.

Sistem kontrole protiv proklizavanja kod modela MT-10 može se isključiti i ima tri stepena intervencije kako bi se osiguralo glatko držanje podloge u različitim uvslovima. Sistem Quick Shifter (QSS) omogućuje prebacivanje u više stepene prenosa bez kvačila pod punim gasom dok kompaktno pomoćno klizno kvačilo (A&S) osigurava preciznu kontrolu tokom ubrzavanja i usporavanja.

Vrhunski MT opremljen je laganim aluminijskim Deltabox ramom i u gornjem dijelu ojačanom i izuzetno dugom aluminijumskom oscilujućom rukom s optimizovanim odnosom snage i čvrstoće. Dizajn utemeljen na modelu YZF-R1 osigurava u klasi najbolju upravljivost uz stabilnost vožnje na ravnom i laganu okretnost.

Odnos upravljač/sedište/oslonci za noge daje položaj za vožnju s blagim nagibom prema napred koji omogućava potpuno iskorištavanje linearnog obrtnog momenta. Vrhunski model MT radi isticanja dinamičnog izgleda “težine usmjerene prema napred” ima kompaktne bočne oklope s poklopcima oblikovanim poput cevi i naglašen poklopac rezervoara goriva.

Kompaktni i lagani oklop modela MT-10 SP nastao je na temelju nagrađenog dizajna modela YZF-R1. Novi predvodnik u klasi izuzetnu pokretljivost i jednostavno te neutralno upravljanje postiže zahvaljujući preciznim podešavanjem geometrije i izuzetno kratkom međuosovinskom razmaku od samo 1.400 mm – zato se ubraja među najkompaktnije u klasi od 1.000 ccm.

Model MT-10 SP najnapredniji je Hyper Naked model proizašao iz serije Dark Side of Japan, a odlikuje se ključnim tehnologijama razvijenim za model YZF-R1M. Kako bi se naglasio čistokrvan DNK kod trkačkih modela, ovaj vrhunski naked motocikl dizajniran je ekskluzivnom šemom plavo-srebrne boje po ugledu na YZF-R1M.

MT-10 SP je oblikovan da bude najbolji u svakoj kategoriji, uključujući i efikasnost kočnica. Dvostruki plivajući prednji diskovi od 320 opremljeni su radijalnim čeljustima s 4 klipa koji stvaraju neverovatnu snagu kočenja uz precizno upravljanje, a zadnji disk od 220 mm pruža dobar osećaj upravljanja. ABS kao standard.

Boje

Tehnički podaci

 • Motor
  Engine type
  liquid-cooled, 4-stroke, DOHC, 4-valves
  Displacement
  998cc
  Bore x stroke
  79.0 mm x 50.9 mm
  Compression ratio
  12 : 1
  Maximum power
  118.0kW (160.4PS) @ 11500 rpm
  Maximum Torque
  111.0Nm (11.3kg-m) @ 9000 rpm
  Lubrication system
  Wet sump
  Clutch Type
  Wet, Multiple Disc
  Ignition system
  TCI
  Starter system
  Electric
  Transmission system
  Constant Mesh, 6-speed
  Final transmission
  Chain
  Fuel consumption
  8.0l/100km
  CO2 emission
  185g/km
 • Šasija
  Frame
  Aluminium Deltabox
  Front travel
  120 mm
  Caster Angle
  24º
  Trail
  102mm
  Front suspension system
  Telescopic forks, Ø43 mm
  Rear suspension system
  Swingarm, (link suspension)
  Rear Travel
  120 mm
  Front brake
  Hydraulic dual disc, Ø320 mm
  Rear brake
  Hydraulic single disc, Ø220 mm
  Front tyre
  120/70 ZR17 M/C (58W)
  Rear tyre
  190/55 ZR17 M/C (75W)
 • Dimenzije
  Overall length
  2095 mm
  Overall width
  800 mm
  Overall height
  1110 mm
  Seat height
  825 mm
  Wheel base
  1400 mm
  Minimum ground clearance
  130 mm
  Wet weight (including full oil and fuel tank)
  210 kg
  Fuel tank capacity
  17litres
  Oil tank capacity
  3.9litres

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

Svoje kreacije ponesi sa sobom

Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!