Yamaha spremna za sledeće leto

Yamaha je predstavila svoju ponudu WaveRunnera za 2019. a novina ima na pretek

Za naredno leto, barem kada se radi o našoj severnoj hemisferi, Yamaha je značajno obnovila ponudu svojih vodenih skutera. Svi WaveRunner modeli dobili su velike novine, a praktično potpuno novi model je EXR, koji postavku visokih performansi za dostupnu cenu diže na potpuno novi nivo.

FX serija, koja ima četiri modela i predstavlja vrhunac Yamahine ponude vodenih skutera, dobila je novi izgled, a uz njega i značajno unapređenu aerodinamiku. Standardna oprema postao je RiDE™ sistem elektronske komande gasa sa brojnim modovima vožnje.

FX serija dobila je potpuno nov CONNEXT kolorni ekran osetljiv na dodir sa Bluetooth konekcijom. Oblik trupa je značajno promenjen, pa je FX porodica dobila neutralnije i preciznije upravljanje. Luksuzni WaveRunner je dobio nove ručke i komande, produženi stepenicu za penjanje na skuter iz vode.

EX serija obogaćena je za potpuno novi EXR, snažnu sportsku mašinu, razumne cene, i jednostavnu za rukovanje. EXR ima potpuno novi trup izrađen od ultra-laganog NanoXcel2 materijala. U serijskoj opremi je RiDE™ sistem elektronskih komandi, i nova generacija kolornog višenamenskog instrumenta. Ova džepna raketa za dve osobe obezbeđuje celodnevnu zabavu na punom gasu, malom potrošnjom i rezervoarom od čak 50 litara.

Yamaha GP1800R i VXR su prošli kroz tretman osvežavanja koja su donela unapređenja o pitanju performansi. VXR, kao i GP 1800 R sada ima trup izrađen od ultra laganog i čvrstog NanoXcel2 materijala, a oba modela na svojim trupovima imaju nove ploče sa uvodnicima vode za impeler, koje svojom formom u stilu trkačkih ploča donose još bolja ubrzanja, maksimalnu brzinu, ponašanje na talasima i tokom zaokreta.