X-MAX 400

Istraži

Maksimalno uživajte u gradskoj vožnji

Zahvaljujući dinamičnim oklopima, okretnoj šasiji i prvoklasnom DNK modela X-MAX, ovaj svestrani model visokih performansi izrađen je kako bi vas uzbudio i oduševio! Njegov snažan agregat od 400 ccm koji zadovoljava EURO4 norme i lagana šasija omogućavaju sportske performanse uz lako rukovanje i brzo preticanje. Privlačan maksi skuter podjednako je sposoban za vožnju velikim brzinama u vikend izletima kao i za vožnju po gradu.

Dovoljno je prostora za dve integralne kacige ispod sidista pa je tako X-MAX 400 i praktičan i stilski doteran. S dvostrukim plivajućim prednjim kočionim diskovima, LED svetlima I napred i pozadi te instrumentima visoke tehnologije, ovaj skuter sigurno će vas impresionirati. Dostupan je sa ABS sisyemom kao standardnom opremom, X-MAX 400 nudi još više!

Detalji

 • Dinamičan i svestran skuter
 • Sportski i prefinjeni aerodinamični oklopi
 • Snažan agregat s 400 ccm, zadovoljava EURO4
 • Snažno ubrzanje i vožnja velikom brzinom
 • Idealan odnos stila, performansi i funkcija
 • Najlakši i najkompaktniji skuter u svojoj klasi
 • Jednostavno i lako rukovanje
 • Izuzetna stabilnost pri velikim brzinama
 • Prtljažni prostor ispod sedista za dve kacige
 • Dvostruki prednji diskovi i zadnji disk sa sistemom ABS
 • Unutrašnjost visokog kvaliteta s instrumentima u stilu automobila
 • LED poziciona svetla i LED zadnja svetla

Detalji

Dinamičan stil

X-MAX 400 izrađen je da impresionira iz svakog ugla. Sportski i prefinjeni oklopi razvijeni su na osnovu DNK modela X-MAX i TMAX. Pri velikim brzinama, elegantan prednji oklop i vetrobran štite vozača i suvozača od vetra, a prostran deo za noge i dvostruko sediste garantuju visok nivo udobnosti.

Okretnost srednje klase, snaga od 400 ccm

Ako izbliza pogledate novi X-MAX 400, videćete kako je to vrhunski skuter namenjen vozačima s velikim očekivanjima. Manja težina i kompaktne dimenzije čine ga vodećim modelom u klasi za lako upravljanje na zakrcenim gradskim ulicama. S druge strane, kompaktna šasija visokih specifikacija osigurava stabilnost pri velikim brzinama na otvorenom putu.

Savršena uravnoteženost

Današnji vozači zahtevaju skuter koji mogu koristiti sedam dana u nedelji u različitim situacijama, a X-MAX 400 je upravo za to i dizajniran. Kombinacijom snažnog agregata i lagane šasije te visokih nivoa udobnosti i prostora za dve integralne kacige postignuta je idealna uravnoteženost performansi, ekonomičnosti, stila i funkcije.

Snažan i ekonomičan agregat od 400 ccm

Ovaj svestran model pogoni jednocilindrični 4-taktni DOHC agregat hlađen tecnosću s 4 ventila koji nudi znatno veću snagu nego model od 250 ccm. Agregat koji zadovoljava EURO4 norme postiže snažno ubrzanje iz mirovanja, ali i veću snaga za preticanje – kao i veliku putnu brzinu na autoputevima za duža putovanja.

Dvostruke prednje disk-kočnice sa sistemom ABS i livene alu felne

Za laku upravljivost, uglađeni rad vesanja te uravnoteženu vožnju model X-MAX 400 dostupan je s laganim livenim alu felnama – precnika 15 inča napred i 13 inča nazad. Dvostruki prednji diskovi od 267 mm te zadnji disk od 267 mm garantuju efikasnu snagu kočenja, a sistem ABS dostupan je kao standard.

Vrhunski kvalitet i specifikacije

Ne samo da ovaj dinamični maksi skuter ima vodeće performanse u klasi – takođe je i jedan od najluksuznijih dostupnih skutera vrhunskog kvaliteta. Dvostruko sediste omogućuje udoban uspravan položaj vožnje – a detalji poput instrumenata u stilu automobila i LED prednja i zadnja svetla naglašavaju posvecenost modela MAX 400 na kvalitet.

Asortiman kvalitetne dodatne opreme

Yamaha je razvila bogat asortiman sportske opreme i opreme za vožnju koji vlasniku modela X-MAX 400 omogućuju prilagodjavanje licnom ukusu i potrebama. Potpune informacije o poslednjim modelima zatražite od Yamaha distributera, što uključuje vizire, kofere, sedista, zaštitu za noge i još mnogo više.

Tehnički podaci

Tip agregata Jednocilindričan, hlađenje vodom, 4-takta, DOHC
Zapremina 395 cm³
Prečnik x hod 83,0 mm x 73,0 mm
Stepen kompresije 10,6 : 1
Maksimalna snaga 24,5 kW @ 7.000 okr/min
Verzija sa smanjenom snagom N/A
Maksimalan obrtni moment 36,0 Nm @ 6.000 okr/min
Sistem podmazivanja Mokri karter
Tip kvačila
Napajanje gorivom Ubrizgavanje goriva
Sistem paljenja TCI
Sistem pokretanja Električno
Sistem prenosa Automatski s V-kaišom
Završni prenos Kaiš
Potrošnja goriva N/A
Emisija CO2 N/A

Šasija

Ram
Sistem prednjeg oslanjanja Teleskopske viljuške
Hod prednjeg oslanjanja 110 mm
Ugao prednje viljuške
Predtrag
Sistem oslanjanja pozadi Oscilirajuća ruka
Hod oslanjanja pozadi 92 mm
Prednja kočnica Hidraulični dvostruki disk, Ø 267 mm
Zadnja kočnica Hidraulični disk, Ø 267 mm
Prednja guma 120/70-15
Zadnja guma 150/70-13

Dimenzije

Ukupna dužina 2.190 mm
Ukupna širina 780 mm
Ukupna visina 1.385 mm
Visina sedišta 785 mm
Međuosovinski razmak 1.565 mm
Minimalna udaljenost od tla 103 mm
Težina (s punim rezervarom ulja i goriva) 215 kg
Kapacitet rezervoara goriva 14 Litara
Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.