X-MAX 300

Istraži

Poželite ono što vam treba

Svi pokušavamo pravilno uravnotežiti posao i život. X-MAX 300 može olakšati i pojednostaviti svakodnevicu i učiniti je lepšom.

Kompaktni ram opremljen je motociklističkim viljuškama i velikim točkovima i pruža okretno sportsko rukovanje s udobnošću poslovne klase – a snažan i efikasan Blue Core agregat ima sve potrebne performanse za brzo putovanje na posao ili vožnje vikendom.

Sportski oklop izrađen je pomoću čistog DNK modela MAX i daje dinamičan izgled – a zahvaljujući velikom prostoru za smeštaj dve integralne kacige i dodatnih stvari ispod sedišta kao i standardno ugrađenim ABS i kontrolom protiv proklizavanja (TCS), model X-MAX 300 ima sve što vam je potrebno: MAKSIMALNU zabavu i MAKSIMALNU praktičnost.

Detalji

 • Sportski i dinamičan dizajn s čistim DNK modela TMAX
 • Blue Core agregat osigurava performanse i ekonomičnost
 • Motociklističke viljuške za povećanje stabilnosti
 • Sistem kontrole protiv proklizavanja (TCS) za sigurnu vožnju
 • Sistem paljenja bez ključa Smart Key
 • Upečatljiva i moderna prednja i zadnja LED svetla
 • Prostor za smeštaj ispod sedišta za 2 integralne kacige i dodatne stvari
 • Multifunkcionalna instrument tabla s kontrolnim prekidačima
 • Utičnica od 12V za napajanje i punjenje vaših uređaja
 • Veliki točkovi osiguravaju sportsko upravljanje i stabilnost
 • Prednje i zadnje disk kočnice sa standardnim ABS sistemom
 • Sedište i unutrašnjost vrhunskog kvaliteta

Detalji

Sportski i dinamični DNK serije MAX

Nemojte se čuditi ako vam ovaj novi skuter izgleda poznato – oblikovan je pomoću čistog DNK modela TMAX! Od dvostrukih prednjih LED svetala i aerodinamičnog oklopa do bočnih oklopa u obliku bumeranga, poreklo sportskog i dinamičnog izgleda modela X-MAX 300 lako možete pratiti do Yamahinog legendarnog maksi skutera.

Veliki prostor ispod sedišta za smeštaj 2 integralne kacige i dodatne stvari

Veliki prostor ispod sedišta za smeštaj ima unutrašnju LED rasvetu i u njega možete smestiti 2 integralne kacige i dodatne stvari – to ga čini praktičnim i funkcionalnim vozilom za vožnju na posao. Ako odlazite uživati u vožnji, prostor je savršen za prevoz svega: od rezervne odeće do sportske opreme ili ručka za izlet!

Sistem kontrole protiv proklizavanja (TCS)

Sistem kontrole protiv proklizavanja (TCS) na modelu X-MAX 300 je standardna oprema. Ako senzori otkriju klizanje, ovaj napredni elektronski sistem smanjuje pogon na zadnjem točku i sprečava gubitak gripa zadnje gume – i pruža dodatno samopouzdanje i osećaj sigurnosti na klizavim površinama!

Sistem Smart Key

Sistem paljenja bez ključa Smart Key vam olakšava život i čini ga jednostavnijim. Dokle god nosite Smart Key sa sobom, možete pokrenuti X-MAX 300, otključati upravljač i sedište, pristupiti rezervoaru goriva i prostoru ispod sedišta. Uz to, jednim pritiskom daljinske komande možete zaključati i pronaći svoj skuter.

Snažan i efikasan Blue Core agregat od 300 ccm kompatibilan s normom EU4

Tehnologija Blue Core pruža veću snagu uz manju potrošnju goriva. Agregat modela X-MAX 300 ima ventile optimizovanog oblika, kompaktnu komoru izgaranja i idealan raspored paljenja. Ove mere smanjuju gubitak snage i povećavaju efikasnost pa vam vodom hlađeni agregat od 300 ccm na taj način osigurava bolje performanse i manje račune za gorivo!

Praktična utičnica od 12V

X-MAX 300 je takođe opremljen utičnicom od 12V koja je postavljena na levu ploču ispred vozača. Ova praktična funkcija koja omogućuje napajanje GPS / navigacije ili punjenje drugih uređaja dok ste u pokretu čini novog člana porodice MAX praktičnim i funkcionalnim skuterom, idealnim za putovanja na posao i vožnje za uživanje.

Uglađeno i sportsko rukovanje

Preuzevši deo visokih performansi modela TMAX, model X-MAX 300 je opremljen motociklističkim teleskopskim prednjim viljuškama koje osiguravaju jednostavno upravljanje i pokretno rukovanje. Ove viljuške visokih specifikacija pružaju velik hod i upijaju neravnine i osiguravaju rukovanje i stabilnost na nivou motocikla.

Multifunkcionalna grupa instrumenata

Velika ploča s multifunkcionalnim instrumentima naglašava kvalitet skutera i obuhvata mnoštvo jasno prikazanih informacija. Uz veliki analogni brzinomer i obrtomer, višefunkcijski LCD ekran obuhvata merač količine goriva, sat, merač puta i dr. Funkcija izmene pojednostavljena je prekidačem postavljenim na upravljač.

Veliki točkovi

X-MAX 300 je dizajniran za savladavanje svega, od putovanja na posao do vožnji za uživanje i putovanja za vikend. Za stabilno upravljanje i dobro prianjanje opremljen je laganim livenim točkovima velikog prečnika s prednjom gumom 120/70-15 i širokom zadnjom gumom 140/70-14 – a kočenje omogućuju prednji disk od 267 mm i zadnji disk od 240 mm sa ABS-om.

Tehnički podaci

Agregat

Tip agregataJednocilindričan, hlađenje vodom, 4-takta, SOHC, 4-ventila
Zapremina292 cm³
Prečnik x hod70,0 mm x 75,9 mm
Stepen kompresije10,9 : 1
Maksimalna snaga20,6 kW @ 7.250 okr/min
Verzija sa smanjenom snagomN/A
Maksimalan obrtni moment29,0 Nm @ 5.750 okr/min
Sistem podmazivanjaMokri karter
Tip kvačila 
Napajanje gorivomUbrizgavanje goriva
Sistem paljenjaTCI
Sistem pokretanjaElektrično
Sistem prenosaAutomatski s V-kaišom
Završni prenosKaiš
Potrošnja gorivaN/A
Emisija CO2N/A

Šasija

Ram 
Sistem prednjeg oslanjanjaTeleskopske viljuške, Ø 41 mm
Hod prednjeg oslanjanja110 mm
Ugao prednje viljuške 
Predtrag 
Sistem oslanjanja pozadiOscilirajuća ruka
Hod oslanjanja pozadi79 mm
Prednja kočnicaHidraulični disk, Ø 267 mm
Zadnja kočnicaHidraulični disk, Ø 245 mm
Prednja guma120/70-15
Zadnja guma140/70-14

Dimenzije

Ukupna dužina2.185 mm
Ukupna širina775 mm
Ukupna visina1.415 mm
Visina sedišta795 mm
Međuosovinski razmak1.540 mm
Minimalna udaljenost od tla135 mm
Težina (s punim rezervarom ulja i goriva)179 kg
Kapacitet rezervoara goriva13 Litara

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.