Tricity 125

Istraži

Sviđa mi se tvoj stav

U vašem životu će doći trenutak kada ćete poželeti da promeniti način života i kretanja u gradu. Odlučićete da preuzmete kontrolu nad svojim vremenom kako biste mogli da uživate u najboljim stranama urbanog života.
Kada taj trenutak dođe, čeka vas skuter za svakodnevnu vožnju gradom Yamaha Tricity 125. Udoban položaj za vožnju odmah će vas osvojiti, a konstrukcija na tri tačka povećava osećaj pouzdanosti i stabilnosti.

Novi efikasan agregat Blue Core od 125 ccm omogućava odlično ubrzanje uz izuzetnu ekonomičnost potrošnje, a standardno ugrađeni ABS i kočioni sistem Unified Braking System čine Tricity 125 najlakšim i najugodnijim sredstvom za kretanje gradom.

Detalji

 • Moderan i pristupačan novi gradski skuter
 • 3 točka za osećaj stabilnosti
 • Ekskluzivan “Leaning Multi Wheel” (LMW) dizajn
 • Usko postavljeni prednji točkovi za agilnost u vožnji
 • Namenjen novim i postojećim vlasnicima skutera
 • Lagan, kompaktan i jednostavan za upotrebu
 • Inteligentni i moderni oklopi sa izdašnim prostorom za odlaganje stvari
 • Prostran položaj za vožnju i udobno sedište
 • Efikasan 9-kW agregat Blue Core od 125 ccm hlađen tečnošću
 • Prednje i zadnje disk-kočnice opremljene ABS-om
 • “Unified Brake System” (UBS) sistem kočnica
 • Snažni i efikasni LED farovi

Detalji

Upečatljivo stilizovani i lagani oklopi

Predivno stilizovan oklop modela Tricity redizajniran je kako bi taj lagani skuter s tri točka dobio dinamičniji i moderniji imidž. Tečne linije i preoblikovan zadnji deo stvaraju elegantan i prefinjen izgled koji naglašava okretnost urbanog skutera. A sportski vizir i bleštavi štitnici za noge omogućuju dobru zaštitu od vetra i vremenskih uslova.

Snažan i ekonomičan 4-taktni Blue Core agregat od 125 ccm

Za živahno ubrzanje i štedljivu potrošnju goriva najnoviji Tricity 125 može da zahvali novorazvijenom 4-taktnom, tečnošću hlađenom Blue Core agregatu od 125 ccm. Blue Core razvija snagu od 9 kW i postiže bolje performanse uz manju potrošnju goriva, što Tricity 125 čini jednim od najefikasnijih i najekonomičnijih prevoznih sredstava!

“Leaning Multi Wheel” sistem

Yamaha ekskluzivni “Leaning Multi Wheel” sistem je dizajniran za pružanje jednostavnog upravljanja zajedno sa sigurnim skretanjem i savladavanjem krivina te prirodnim osećajem prilikom vožnje, baš kao kod skutera. Karakteristike poput paralelogramskog sistema oslanjanja te nezavisne dvostruke prednje viljuške, ovo inteligentno i napredno rešenje dozvoljava dvostrukim prednjim točkovima naginjanje u krivini, što vožnju Tricity-ja čini pravim uživanjem.

Ugodna vozačeva pozicija

Novi ram modela Tricity ima široku, ravnu ploču za noge, koja – zajedno s dužim i ravnijim dvostrukim sedištem – omogućuje udoban položaj za vožnju te brzo i lako penjanje i silaženje s modela Tricity 125. Ispod sedišta je i veći prostor za integralnu kacigu, kao i priručna kuka s prednje strane.

Ram s 3 točka

Tricity 125 je jedinstveno i lagano vozilo za gradsku vožnju koje se odlikuje inovativnim dizajnom rama s 3 točka te daje osećaj prave stabilnosti i pouzdanosti na različitim podlogama. Zahvaljujući dvostrukim prednjim točkovima koji su postavljeni jedan blizu drugoga, Tricity je okretan i jednostavan za vožnju, što ga čini idealnim izborom i za muškarce i za žene.

Lagan i agilan

Uz to što je veoma lagan, samo 156 kg s punim rezervoarom goriva, motor i ram Tricity–ja dizajnirani su kako bi pružili uravnotežen, lak i pouzdan osećaj upravljanja. Vožnja gradom od sada predstavlja jedno od najlakših i najugodnijih iskustava vožnje uopšte. A s tri točka, parkiranje ne može biti jednostavnije.

ABS i Unified Brake System

Prednji dvostruki diskovi prečnika 220 mm i zadnji disk od 230 mm garantuju odličnu zaustavnu snagu, a za dodatnu pouzdanost tu je i standardno ugrađeni ABS. Za još finiji osećaj prilikom kočenja, opremili smo ovo vozilo našim “Unified Brake System”, sistemom koji automatski optimizujea kočionu silu prednjih i zadnjeg točka prilikom pritiska na levu ručicu kočnice i kada karistite obe ručice istovremeno.

Moderan, praktičan i zabavan

Sa modernim dizajnom, laganim upravljanjem i agilnošću u stilu skutera, Tricity je spreman da iz korena promeni svakodnevno putovanje na posao. Upečatljivi oklopi i prostrana pozicija sedenja doprinose komforu, dok prijateljske karakteristike i niski troškovi održavanja čine ovo vozilo najefikasnijim i najugodnijim načinom gradskog putovanja.

Tehnički podaci

Tip agregataJednocilindričan, hlađenje vodom, 4-takta, SOHC, 4-ventila
Zapremina125 cm³
Prečnik x hod52,0 mm x 58,7 mm
Stepen kompresije11,2 : 1
Maksimalna snaga9,0 kW @ 7.500 okr/min
Verzija sa smanjenom snagomN/A
Maksimalan obrtni moment11,7 Nm @ 7.250 okr/min
Sistem podmazivanjaMokri karter
Tip kvačila 
Napajanje gorivomUbrizgavanje goriva
Sistem paljenjaTCI
Sistem pokretanjaElektrično
Sistem prenosaAutomatski s V-kaišom
Završni prenosKaiš
Potrošnja gorivaN/A
Emisija CO2N/A

Šasija

Ram 
Sistem prednjeg oslanjanjaTeleskopske viljuške
Hod prednjeg oslanjanja90 mm
Ugao prednje viljuške 
Predtrag 
Sistem oslanjanja pozadiOscilirajuća ruka
Hod oslanjanja pozadi90 mm
Prednja kočnicaHidraulični disk, Ø 220 mm
Zadnja kočnicaHidraulični disk, Ø 230 mm
Prednja guma90/80-14
Zadnja guma130/70-13

Dimenzije

Ukupna dužina1.980 mm
Ukupna širina750 mm
Ukupna visina1.210 mm
Visina sedišta780 mm
Međuosovinski razmak1.350 mm
Minimalna udaljenost od tla125 mm
Težina (s punim rezervarom ulja i goriva)164 kg ABS
Kapacitet rezervoara goriva7,2 Litara

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.