MAX nije dodatna opcija

Nebitno da li putujete na posao ili idete na dugu zabavnu vožnju, elektronski podesivim vetrobranom u nekoliko sekundi možete odabrati najbolju visinu – a zahvaljujući tempomatu, duga putovanja još su zabavnija. Sistem D-MOD s 2 nivoa omogućuje uključenje najboljeg načina rada agregata za gradsku ili sportsku vožnju.

Specifikacije obuhvataju sistem kontrole protiv proklizavanja, sisteme bez ključa, veći prtljažni prostor i TFT instrumente visoke tehnologije. Model TMAX DX s jedinstvenim grejanim ručkama i sedištem, prilagodljivim zadnjim vešanjem, aplikacijom My TMAX Connect i posebnim bojama ne poništava samo pravila porodice TMAX. On ih uništava.

Detalji

 • Tempomat i promenjivi modovi za snagu D-MOD
 • Elektronski podesiv vetrobran
 • Grejane ručke i grejano sedište
 • Posebne boje i unutrašnja završna obrada visokog kvaliteta
 • Dvocilindrični agregat od 530 ccm s tehnologijom YCC-T koji ispunjava EU4
 • Podesivio zadnje ogibljenje
 • Aplikacija My TMAX Connect zahvaljujući ugrađenom sistemu GPS
 • Nova lagana aluminijska šasija
 • Sistem kontrole protiv proklizavanja (TCS) i ABS
 • Sistem paljenja “Smart Key” i sistem blokade u središnjoj nogari
 • Sofisticirani novi TFT instrumenti

Karakteristike

Odabirom ovog vrhunskog modela TMAX dobijate najnovije funkcije za veću udobnost, poput elektronski podesvog vetrobrana. Prekidačem na levoj strani upravljača visinu možete postaviti na maksimum od 135 mm, što omogućava postavljanje željene visine u nekoliko sekundi.

Novi sistem bez ključa Smart Key modela TMAX svakodnevicu čini malo lakšom, a zahvaljujući imobilizacijskom sistemu pruža i osećaj sigurnosti. Sistem takođe obuhvata mnoštvo funkcija, uključujući pokretanje motora, otključavanje sedišta i zaključavanje ili otpuštanje glavne nogare za dodatnu zaštitu od krađe.

Sasvim novi lagani ram od livenog aluminijuma i 40 mm duža aluminijumsko oscilujuće rame pruža osećaj vožnje motocikla neuporediv s bilo kojim drugim maksi skuterom. Ove izmene doprinose smanjenju težine od 10 kg i osiguravaju izuzetne performanse pokretljivosti i rukovanja koje su uobičajene za sportske motocikle.

Sistem D-MOD omogućuje izbor načina rada agregata najboljeg za uslove – način rada T za gradsku vožnju i način rada S za sportski osećaj. Za opušteniju vožnju na dugim putovanjima kroz zemlju – i poštovanje ograničenja brzine – model TMAX DX također ima praktični tempomat koji radi na brzinama iznad 50 km/h.

Sofisticirani TFT ekran pruža stvaran utisak kvaliteta. Multifunkcionalni instrumenti obuhvataju brzinomer na levoj i obrtomer na desnoj strani – a središnji ekran sadrži brojač kilometara, dva merača putoa, trenutnu i prosečnu potrošnju goriva i spoljašnju temperaturu i dodatne indikatore za različite funkcije, uključujući sistem TCS.

6. generacija modela TMAX je najprefinjeniji skuter visokih performansi ikada dizajniran te je standardno opremljen sistemom kontrole protiv proklizavanja (TCS). Ovaj napredni elektronski sistem povećava samopouzdanje u vožnji osiguravajući uglađenija pokretanja i sigurno držanje puta na mokrim, klizavim i rastresitim podlogama.

Uz to što je najmoderniji legendarni sportski maksi skuter visokih performansi, model TMAX je takođe izuzetno praktično vozilo. Ova vrhunska Yamaha oblikovana je za svakodnevna putovanja na posao i za zabavne vožnje vikendom i duga putovanja, zato u veći prtljažni prostor ispod sedišta možete smestiti 2 poluotvorene kacige.

Snažan redni 2-cilindrični agregat od 530 ccm s tehnologijom YCC-T pruža obilje snažnog obrtnog momenta za naglo ubrzanje na semaforima i raskrsnicama – a novi remenski pogon od karbonskih vlakana osigurava uglađeno ubrzanje i smanjuje težinu. Agregat za 2017. ima premešteni katalizator i novo kućište filtera vazduha i ispunjava zahteve norme EU4.

Boje

Tehnički podaci

 • Motor
  Engine type
  Forward-inclined parallel 2-cylinder, 4-stroke, liquid-cooled, DOHC, 4-valves
  Displacement
  530.0cc
  Bore x stroke
  68.0 mm x 73.0 mm
  Compression ratio
  10:9 : 1
  Maximum power
  33.8 kW @ 6,750 rpm
  Maximum Torque
  53.0 Nm @ 5,250 rpm
  Lubrication system
  Dry sump
  Fuel system
  Fuel Injection
  Ignition system
  TCI
  Starter system
  Electric
  Transmission system
  V-Belt Automatic
  Fuel consumption
  5.3l/100km
  CO2 emission
  122g/km
 • Šasija
  Front suspension system
  Telescopic fork
  Front travel
  120 mm
  Rear suspension system
  Swingarm
  Rear Travel
  117 mm
  Front brake
  Hydraulic dual disc, Ø267 mm
  Rear brake
  Hydraulic single disc, Ø282 mm
  Front tyre
  120/70-15
  Rear tyre
  160/60-15
 • Dimenzije
  Overall length
  2,200 mm
  Overall width
  765 mm
  Overall height
  1,420-1,555 mm (adjustable windscreen)
  Seat height
  800 mm
  Wheelbase
  1,575 mm
  Minimum ground clearance
  125 mm
  Wet Weight
  216kg
  Fuel tank capacity
  15litres

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

Svoje kreacije ponesi sa sobom

Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!