Pripadate modelu MAX

Nova konstrukcija s integrisanim LED prednjim pokazivačima pravca daje ovom legendarnom modelu agresivniji izgled koji zahteva potpuno poštovanje na drumu. Poboljšana ergonomija osigurava lakši pristup i veću udobnost – a čisti sportski DNK vidljiv je u uskom zadnjem kraju i izuzetno dobro napravljenom LED zadnjem svetlu u obliku slova „T”.

Čim okrenete gas, osetićete veću snagu agregata koja omogućuje čak i oštrije preticanje i naglo ubrzanje. Kada vozite na većim udaljenostima po autoputu, ovo je jedan od najudobnijih i praktičnih načina putovanja. A u gradu, ništa mu drugo ne može prići.

Detalji

 • Snažniji agregat zapremnine 560 ccm usklađen s normom EU5
 • Novi dinamičniji i agresivan dizajn oklopa
 • Poboljšani kontakt sa podlogom
 • Integrisani prednji LED pokazivači smera
 • Lagani aluminijski okvir
 • Sistem kontrole proklizavanja i D-MODE
 • Veliki prostor ispod sedišta
 • Smart Key sistem
 • Monohromatska TFT instrument tabla
 • Unapređeno vešanje

Karakteristike

Novi, snažniji agregat zapremine 560 ccm, razvijen u skladu sa EU5 normativima, koji zaista ide i zvuči bolje nego ikada, YAMAHA TMAX modelu daje veću brzinu, ali i sportski i dinamičniji izgled. Uz preko 6% većeg obrtnuog momenta, osetićete značajno veće ubrzanje, a zahvaljujući posebnom mehanizmu balansiranja raspodele snage, ovaj lagani 2-cilindrični agregat jedan je od najfinijh i najkompaktnijih agregata u klasi.

Pored toga što je definitivno sportski model i najlakši u klasi, novi YAMAHA TMAX vam pruža i najveći prostor ispod sedišta u klasi. Osvetljeni prtljažnik ispod sedišta može primiti jednu integralnu kacigu ili dve poluotvorene kacige. Ovaj prostrani vodootporni prtljažnik na zaključavanje svakako je idealno mesto za nošenje poslovne torbe, sportske opreme ili svakodnevnih namirnica.

Novi YAMAHA TMAX agresivnijeg je izgleda od svih prethodnika, čime opravdava svoj legendarni status vodećeg evropskog sportskog modela skutera na tržištu. Nove ploče oklopa, uključujući i preoblikovane bočne “bumerang” odeljke, pružaju dinamičniji i prefinjeniji izgled. Tome u prilog govori i novi, super-sportski zadnji kraj sa novim zadnjim stop svetlom u obliku slova “T”, i laganim bočnim poklopcima koji poseduju diskretne otvore sa strane.

Model YAMAHA TMAX opremljen je laganom aliminijumski izlivenom šasijom sa sistemom dvostrukih greda i dugom zadnjom viljuškom. Agregat zapremine 560 ccm postavljen je vodoravno unutar rama, kako bi se osigurao veći stepen čvrstine šasije za precizno i lako upravljanje. Ništa vam neće pružiti takvo zadovoljstvo kao ugodna i laka vožnja po autoputu, ili unutar gradske sredine sa TMAX-om.

TMAX je potpuno opremljen najnaprednijom elektronikom koja vam pruža najveći stepen kontrole i upravljivosti. Sistem kontrole proklizavanja sprečava proklizavanje točkova prilikom ubrzavanja na rastresitim ili mokrim površinama, a dvostepeni D-MODE pruža mogućnost prebacivanja u mod ravnomerne raspodele snage, u gradskim uslovima, i bolje sportske perfomanse TMAX-a na otvorenom putu.

Promena same ergonomije modela, omogućava još viši stepen udobnosti u vožnji, dok promena dizajna držača za noge vozača i suvozača pružaju bolji kontakt sa podlogom. Novi dizajn maski sa strane daje više sportski i danmičniji izgled modelu TMAX, dok uži zadnji deo, omogućava putniku lakši pristup držačima za noge obezbeđujući tako putnicima opušteniju i udobniju vožnju.

Novo dizajnirana prednja maska, kao i izmenjeni bočni “bumerang” poklopci i uži zadnji kraj, zajedno daju novom YAMAHA TMAX modelu sporstski i agresivniji izgled od ostalih konkurenata u klasi. Kompaktni novi LED pokazivači pravca u potpunosti se stapaju sa novim izgledom maske, kako bi pružili osećaj lake i veće okretnosti motora, dok snažno zadnje stop svetlo u obliku slova “T”, jasno stavlja do znanja svima da je TMAX još uvek dominatno ispred.

Novi model YAMAHA TMAX odražava kvalitet na svakom koraku, monohromatska TFT višenamenska instrument tabla jedan je od najboljih primera toga. Tabla se sastoji od merača brzine sa leve, merača broja obrtaja motora sa desne strane, pokazivača pređene kilometraže, dva merača puta, pokazivača trenutne i prosečne potrošnje goriva, indikatora spoljašnje temperature, i svetlosnih indikatora različitih namena koji su smešteni u njenom središnjem delu.

Napredna motociklistička tehnologija pruža visoke nivoe performansi podvozja u kombinaciji s udobnosti, funkcionalnosti i praktičnosti sportskog skutera. Opremljen tehnički naprednom preokrenutom prednjom viljuškom od 41 mm u zlatnoj boji i sistemom zadnjeg vešanja s prilagodljivom sponom i optimiziranim postavkama, možete biti sigurni da će vožnja biti uglađenija i sportska.

Želite da upalite motor, otključate prtljažnik, i blokirate ili omogućite spuštanje srednjih nogara, paljenje bez ključa sve ovo čini mnogo lakšim. Sve dok sa sobom nosite pamtni ključ, moćićete da upravljate svim funkcionlnostima koje pruža novi YAMAHA TMAX. Korišćenjem ovog sistema značajno će vam uštedeti vreme i olakšati dan.

Za dodatnu sigurnost, model TMAX ima niz sigurnosnih mera koje pomažu u odvraćanju potencijalnih lopova. Za sprečavanje neovlašćene upotrebe, YAMAHA TMAX poseduje opciju blokade centralne nogare, koji predstavlja vodeći sistem bezbednosti u ovoj grani industrije i koji vam značajno pomaže da sačuvate svoj TMAX na sigurnom, samo za sopstveno uživanje.

Boje

TMAX

Novi TMAX brži je, uglađeniji i dinamičniji nego ikad. Vozači modela MAX voleće sportski osećaj i naglo ubrzanje novog agregata zapremnine 560 ccm – a ako nikada niste vozili ovaj sportski skuter, koji je vodeći u klasi, sada biste trebali zakazati probnu vožnju i saznati zašto je to omiljeni model u Evropi.

TMAX
360° brzi pregled
0%

  Tehnički Podaci

  Download Brošure
  • Motor
   Engine type
   liquid-cooled, 4-stroke, 4-valves, DOHC, Parallel twin-cylinder
   Displacement
   562 cc
   Bore x stroke
   70.0×73.0 mm
   Compression ratio
   10.9:1
   Maximum power
   35.0 kW @ 7,500 rpm
   Maximum torque
   55.7 Nm @ 5250 rpm
   Lubrication system
   Dry sump
   Fuel system
   Fuel Injection
   Ignition system
   TCI
   Starter system
   Electric
   Transmission system
   V-Belt Automatic
   Fuel consumption
   4.8 l / 100 km
   CO2 emission
   112 g / km
  • Šasija
   Front suspension system
   Telescopic forks
   Front travel
   120 mm
   Rear suspension system
   Swingarm
   Rear travel
   117 mm
   Front brake
   Hydraulic dual disc brake
   Rear brake
   Hydraulic single disc brake
   Front tyre
   120/70R15M/C 56H Tubeless
   Rear tyre
   160/60R15M/C 67H Tubeless
  • Dimenzije
   Overall length
   2,200 mm
   Overall width
   765 mm
   Overall height
   1,420 mm - 1,555 mm (adjustable windscreen)
   Seat height
   800 mm
   Wheelbase
   1,575 mm
   Minimum ground clearance
   125 mm
   Wet weight
   220 kg
   Fuel tank capacity
   15 L

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!