Sledeći Horizont vas čeka.

Opremljen dvocilindričnim motorom od 689 ccm sa velikim obrtnim momentom i posebnim optimizovanim menjačem koji pruža savršen spoj snage i kontrole, ovaj avanturistički motocikl za duge staze, dizajniran po uzoru na motocikle za reli, izrađen na način da se može prilagoditi širokom rasponu uslova vožnje na blatnim terenima i na asfaltu.

Kompaktno cevasto podvozje i tanka karoserija pružaju maksimalnu okretnost tokom vožnje u stajaćem ili sedećem položaju, a zahvaljujući vešanju za duge vožnje i točkovima sa žbicama možete ići kuda god da poželite. Jednostavno napunite gorivo i krenite. Zavirite iza sledećeg horizonta.

Yamahini originalni modeli XT pretvaraju snove svakog motocikliste o putovanju svetom u stvarnost. A sada legenda dobiva i svoj nastavak. Uz pomoć novog modela Ténéré 700 otkrićete šta je prava avantura i zauvek promeniti svoj život.

Detalji

 • 4-taktni CP2 motor od 689 ccm sa velikim obrtnim momentom
 • Tanki, kompaktni, ergonomski oklop i sedište
 • Novi lagani cevasti čelični okvir
 • Podesive “upside down” viljuške od 43 mm za duga putovanja
 • Robusni izgled motocikla sa 4 LED fara po uzoru na modele za reli
 • Kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli
 • Daljinski podesivo zadnje vešanje
 • Uski rezervoar goriva zapremine od 16 litara za duga putovanja
 • 21-inčni / 18-inčni točkovi sa žbicama i avanturističkim gumama
 • ABS sistem na uključivanje za podešavanja u pokretu
 • Kompaktni multifunkcijski instrumenti po uzoru na motocikle za reli
 • Vetrobran i štitnici za ruke za dobru zaštitu vozača

Karakteristike

Bilo da se radi o vožnji kroz pustinje, nepristupačna brdska područja ili po autoputu, dvocilindrični motor “crossplane” rasporeda paljenja od 689 ccm modela Ténéré omogućava instant pogon i brzu reakciju u svakoj situaciji. Zahvaljujući snažnom linearnom obrtnom momentu i optimizovanom menjaču, ovaj lagani, avanturistički motocikl nudi vam potpunu kontrolu u svim uslovima vožnje.

Kada se nađete u izazovnoj situaciji na terenu, prepoznaćete prednost kompaktnih dimenzija potpuno novog cevastog čeličnog rama modela Ténéré 700. Njegova kratka osovina i tanka karoserija pružaju vrhunsku okretnost u tehnički zahtevnim vožnjama, a odstojanje od tla od 240 mm, čine ga savršeno izrađenim za vožnju na ekstremnim terenima.

Kako bi pružio maksimalnu okretnost, novi Ténéré 700 ima ravno sedište i uski ram zbog čega je lako prebacivati težinu, bio da sedite ili stojite na osloncima za noge. Opušteni položaj vožnje koji ovaj model pruža osigurava celodnevnu udobnost, a uski rezervoar od 16 litara pri dugoj vožnji pruža izvrsno prianjanje kolena i omogućava preciznu kontrolu upravljanja na svim vrstama površina.

Već više od 40 godina Yamaha predstavlja jedan od vodećih svetskih brendova u području reli vožnje, a robusni novi izgled modela Ténéré 700 inspirisan je najnovijim fabričkim modelima trkačkih motocikala modela Dakar. Prepoznatljivi snažni, legendarni dizajn sa 4 LED fara koji osvjetljavaju i najmračniju divljinu naglašava vernu tehnologiju izrade ovog modela po uzoru na motocikle za reli.

Samo pogledajte prednje vešanje izrađeno po uzoru na trkačke modele i biće vam jasno da ovaj lagani, avanturistički model može savladati čak i najzahtevnije terene. Zahvaljujući cevima od 43 mm otpornima na savijanje i hodu prednjih točkova od 210 mm koje omogućava glatku vožnju uz lagano upravljanje, podesive “upside down” viljuške mogu savladati svaki zahtevni teren na koji naiđete u svojim avanturama!

Sofisticirano zadnje vešanje dizajnirano je tako da vam omogući glatku i stabilnu vožnju u raznim uslovima, na blatnim terenima ili na autoputu – bez obzira vozite li se sami, imate saputnika ili prevozite prtljag. Zahvaljujući hodu točka od 200 mm, ovaj sistem za vožnju po uzoru na motocikle za reli ima praktičan daljinski podešivač, omogućavajući vam podešavanje dok ste u pokretu.

Svaka karakteristika modela Ténéré 700, uključujući kokpit sa suženim upravljačima po uzoru na motocikle za reli, temeljno je testirana i ocenjena na najizazovnijem terenu na prototipu modela Ténéré 700 World Raid. Razvijen uz pomoć prikupljenih iskustava avanturističkih motociklista iz svih krajeva sveta, kokpit nudi kombinaciju izvanredne funkcionalnosti i dizajna po uzoru na trkačke motocikle.

Baš kao Yamahini fabrički motocikli za vožnju relija, model Ténéré 700 opremljen je 21-inčnim prednjim točkom i 18-inčnim zadnjim točkom koji nude spoj male težine sa ogromnom snagom i odlične izdržljivosti na udarce. Kako bi osigurali visok nivo trenja i dugotrajno prianjanje na blatu i asfaltu, aluminijumski točkovi ovog modela opremljeni su gumama Pirelli Scorpion Rally.

Sa obzirom na mogućnost prelaska preko 350 km uz jedno punjenje rezervoara goriva, ovaj predivno dizajnirani rezervoar goriva zapremnine od 16 litara pruža vam dodatan osećaj sigurnosti na daljim putovanjima. Sa tankim zadnjim delom, ovaj kompaktni rezrvoar za gorivo osigurava optimalnu ergonomiju i dizajniran je tako vozaču da pruži udobnost u različitim sedećim i stajaćim položajima za vožnju.

Kompaktna ploča sa instrumentima modela Ténéré 700, izrađena po uzoru na motocikle za reli, smeštena je centralnom mestu na kokpitu kako biste mogli razmatrati niz informacija koje pruža bez potrebe za skidanjem pogleda sa puta ili terena. Kako bi zadovoljio potrebe avanturističkih motociklista, kokpit je dizajniran na način da olakša postavljanje dodatne navigacijske opreme dostupne na tržištu i pametnih telefona.

Ténéré 700 opremljen je dvostrukim prednjim diskovima od 282 mm i zadnjim diskom od 245 mm koji, u kombinaciji sa preciznim upravljačem, omogućavaju izvanredno kočenje. Ako želite, tokom vožnje možete privremeno onemogućiti kočioni sistem protiv blokiranja točka te na taj način preuzeti potpunu kontrolu i namerno zaključati zadnji točak u oštrim krivinama ili na strmim nagibima.

Kombinacija ravnog sedišta sa kompaktnim oklopom i uskim rezrvoarom goriva pruža ergonomski, uvučeni položaj za vožnju, a vetrobran po uzoru na motocikle za reli, snažni plastični štitnici za ruke i lagano prednje vešanje nude pojačanu zaštitu od različitih vremenskih uslova pa je i najduža vožnja ugodna i opuštajuća.

Boje

Ténéré 700

Yamaha's original XT models made world travel a reality for every rider. Now the legend continues. And with the Ténéré 700 you can discover real adventure, and change your life forever.

Ténéré 700
360° quick view
0%

  Technical Specifications

  • Motor
   Engine type
   liquid-cooled, 4-stroke, 4-valves, DOHC, 2-Cylinder
   Displacement
   689cm³
   Bore x stroke
   80.0mm x 68.6mm
   Compression ratio
   11.5:1
   Maximum power
   54.0kW@9000rpm
   Maximum Torque
   68.0Nm@6500rpm
   Lubrication system
   Wet sump
   Clutch Type
   Wet, Multiple Disc
   Ignition system
   TCI
   Starter system
   Electric
   Transmission system
   Constant Mesh, 6-speed
   Final transmission
   Chain
   Carburettor
   Fuel Injection
  • Šasija
   Frame
   Steel tube backbone, Double cradle
   Front travel
   210mm
   Front suspension system
   Upside down telescopic fork
   Rear suspension system
   Swingarm, (Link type suspension)
   Rear Travel
   200mm
   Front brake
   Hydraulic dual disc, Ø 282mm
   Rear brake
   Hydraulic single disc, Ø 245mm
   Front tyre
   90/90 R21 M/C 54V M+S - Spoke wheels with Pirelli Scorpion Rally STR
   Rear tyre
   150/70 R18 M/C 70V M+S - Spoke wheels with Pirelli Scorpion Rally STR
  • Dimenzije
   Overall length
   2,365mm
   Overall width
   915mm
   Overall height
   1,455mm
   Seat height
   880mm
   Wheel base
   1,590mm
   Minimum ground clearance
   240mm
   Wet weight (including full oil and fuel tank)
   -
   Fuel tank capacity
   16L

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!