Oslobodite duh avanture

Najnoviji model Super Ténéré 1200ZE dizajniran je kako bi zadovoljio vašu želju za otkrivanjem krajeva koji se nalaze iza horizonta.

Svaki deo ovog spretnog avanturističkog motocikla za duge staze dizajniran je kako bi vas odveo dalje nego što ste ikada sanjali. Opremljen izuzetno moćnim agregatom od 1.199 ccm i snažnim podvozjem s elektronski podesivim ogibljenjem, Super Ténéré je spreman impresionirati na auto putu i oduševiti u vožnji izvan asfalta.

Detalji

 • redni 2-cilindrični agregat od 1.199 ccm hlađen vodom
 • 270-stepena radilica za snažan obrtni moment
 • Kardanski pogon s prigušivačima kvačila i osovine
 • Elektronski podesivo ogibljenje
 • Inteligentan Unified Brake System i ABS sistem
 • Kontrola trakcije, tempomat i Yamahin D-mod
 • Čvrsti aluminijumski naplatci s prečkama i tubeles gumama
 • Sužavajući aluminijski upravljač i podesiv vizir
 • LCD instrumenti s indikatorom položaja menjača
 • Hod od 190 mm, podesivo prednje i zadnje ogibljenje
 • Podesiva visina sedišta od 845 mm do 870 mm
 • 23-litarski rezervoar goriva i dvostruko sedište bez šavova

Karakteristike

Kompaktan i izuzetno snažan redni 2-cilindričan 4 taktan agregat motocikla Super Ténéré 1200ZE od 1.199 ccm hlađen vodom pruža neverojatne nivoe obrtnog momenta za trenutno i neprekidno ubrzanje. Poboljšani delovi agregata povećavaju snagu do 112 PS (82,4 kW), što ovom avanturističkom motociklu za duge staze omogućuje da vas odvede gde god poželite.

Elektronski podesivo ogibljenje modela XT1200ZE avanturistički nastrojenom vozaču omogućuje trenutno podešavanje ogibljenja u pokretu. Ovim sistemom lako se rukuje. Kontroli[e se pomoću višefunkcijskog prekidača montiranog na upravljač koji nudi 84 različite postavke za svaku situaciju na putu i van nje.

Pogonska osovina je od presudne važnosti za svakog ozbiljnog avanturistički nastrojenog motociklistu koji prelazi velike udaljenosti. XT1200ZE je opremljen izdržljivim i pouzdanim sistemom koji efikasno prenosi velik obrtni moment na zadnji točak. Radi veće udobnosti i trajnosti najnoviji model je opremljen novim gumenim prigušivačima kvačila koji garantuje još uglađeniju vožnju.

Vozači motocikla XT1200ZE mogu uživati u svim prednostima najpametnije elektronske tehnologije za pomoć vozaču dostupne u ponudi. Elektronski kontrolisana tehnologija Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) pruža optimalan odziv i impresivnu snagu, a 3 stazna kontrola trakcije vozaču omogućuje odabir najbolje postavke za različite uslove na putu i van njega.

Inteligentan Unified Brake System vozaču pruža potpunu kontrolu. Povlačenjem ručice prednje kočnice aktivira se zajednički sistem, a dodirom zadnje kočnice dobijate zasebnu kontrolu nad prednjim i zadnjim kočnicama. Za dodatnu pouzdanost XT1200ZE opremljen je ABS sistemom koji se po potrebi može deaktivirati.

Jedan pogled na tehničke podatke otkriva da je Super Ténéré 1200ZE ozbiljan avanturistički motocikl dizajniran za ekstremne istraživačke poduhvate. Elegantni bočni rezervoar za gorivo odlikuje se izuzetnim kapacitetom od 23 litre za duga putovanja, a čvrsti aluminijumski naplatci s prečkama sadrže profesionalne obrube i tubeles gume.

D-MOD nudi izbor između dve različite opcije mapiranja. Način rada “T” (gradska vožnja) nudi opušteniju i lagodniju vožnju u sporijim uslovima, a način rada “S” (sportska vožnja) nudi uzbudljiv i adrenalinom ispunjen doživljaj otvorenog puta. Za opuštenija putovanja na dužim relacijama kao deo standardne opreme montiran je tempomat.

Osobine poput elektronski podesivog ogibljenja, D-MOD mapiranja i 3 stazne kontrole trakcije vozaču omogućuju odabir željenog načina rada za trenutne uslove, a XT1200ZE opremljen je i vetrobranom koji se može podesiti u 4 koraka, kao i sedištem čija se visina može podesiti između 845 mm i 870 mm.

Boje

Super Ténéré 1200ZE

Najnoviji model Super Ténéré 1200ZE sadrži tehnologiju za naprednu pomoć vozaču za najviši nivo kontrole agregata i podvozja.

Super Ténéré 1200ZE
360° brzi pregled
0%

  Tehnički Podaci

  Download Brošure
  • Motor
   Engine type
   Forward-inclined parallel 2-cylinder, liquid-cooled, 4-stroke, DOHC, 4-valves
   Displacement
   1,199cc
   Bore x stroke
   98 mm x 79.5 mm
   Compression ratio
   11.0 : 1
   Maximum power
   82.4kW (112PS) @ 7,250 rpm
   Maximum torque
   117.0Nm (11.9kg-m) @ 6,000 rpm
   Lubrication system
   Dry sump
   Clutch type
   Wet, Multiple Disc
   Ignition system
   TCI
   Starter system
   Electric
   Transmission system
   Constant Mesh, 6-speed
   Final transmission
   Shaft
   Fuel system
   Electronic Fuel Injection
  • Šasija
   Frame
   Steel tube backbone
   Caster angle
   28º
   Trail
   126mm
   Front suspension system
   Upside-down telescopic fork, Ø43 mm
   Rear suspension system
   Swingarm, Adjustable preload and rebound damping, (link suspension), Monoshock
   Front travel
   190 mm
   Rear travel
   190 mm
   Front brake
   Hydraulic dual disc, Ø310 mm wave discs
   Rear brake
   Hydraulic single disc, Ø282 mm wave disc
   Front tyre
   110/80R19M/C 59V
   Rear tyre
   150/70R17M/C 69V
  • Dimenzije
   Overall length
   2,255 mm
   Overall width
   980 mm
   Overall height
   1,410 mm
   Seat height
   845/870 mm
   Wheel base
   1,540 mm
   Minimum ground clearance
   190 mm
   Wet weight (including full oil and fuel tank)
   265 kg
   Fuel tank capacity
   23litres
   Oil tank capacity
   4.2litres

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!