Rođen da pronađe nove puteve.

Vraćate se vožnji motocikala ili prelazite na veći motocikl? U oba slučaja teško ćete odoleti snažnom izgledu modela SCR950, prirodnom položaju za vožnju i bezvremenskom stilu. Ovaj gradski šminker izrađen za sve, gradske ulice i neasfaltirane staze, odličan je novi način za uživanje na dva točka.

Ovaj legendarna mašina pomoću živog V-2 agregata i klasičnog rama sa dva amortizera obuhvata duh motociklizma i svaku vožnju čini posebnom.

Povratak u dane kada je biti viđen na gradskom šminkeru bilo neuporedivo. Sada cela generacija novih vozača otkriva privlačnost ovog stilizovanog i svestranog dizajna.

Detalji

 • Bešavni rezervoar za gorivo od 13,2 l, prostor za odlaganje ispod sedišta
 • Gume Bridgestone sa kvadratnom šarom za teške uslove rada
 • Dva monoamortizera sa specifičnim podešavanjima za model
 • Vazduhom hlađeni V-2 motor sa cilindrima pod uglom od 60°, zapremnine 942 ccm
 • Čelični prednji i zadnji blatobrani
 • Točkovi sa žbicama, aluminijski naplatci, prednji od 19″ / zadnji od 17″
 • Bočni oklopi u stilu klasičnih registracijskih tablica
 • Široki šminkerski čelični upravljač sa stabilizatorom
 • Crno obojeni agregat i komponente
 • Viljuške od 41 mm sa zaštitnim harmonikama
 • Talasasta plivajuća prednja disk kočnica
 • Ravno dvostruko sedište sa položajem vožnje pomerenim prema napred

Karakteristike

SCR950 je opremljen tankim i ravnim sedištem koje pruža podignuti položaj u vožnji uz mnogo slobode kretanja. Zajedno sa ugrađenom zadnjom gumom povećanog prečnika od 17”, prirodna ergonomija modela SCR oblikovana je za povećanje upravljivosti i veći nivo udobnosti.

Na celom modelu SCR950 možete uočiti kako je ovaj šminker prelepe završne obrade proizveden od kvalitetnih materijala koji naglašavaju njegov bezvremenski stil. Za održanje originalnog oblika gradskih šminkera ugrađeni su točkovi sa žbicama i laganim aluminijskim naplatcima, 19” napred i 17” pozadi.

Klasični izgled šminkera modela SCR950 pojačan je gumama Bridgestone TW sa snažnom kvadratnom šarom koja osigurava jako prianjanje na putu, a istovremeno može savladati umerenu terensku vožnju. Zahvaljujući prednjoj gumi 100-90/19 i širokoj zadnjoj gumi 140-80/17, ovaj gradski šminker može savladati brojne površine.

Jedna od ključnih karakteristika ovog urbanog šminkera je udoban i uspravan položaj u vožnji koji nastaje iz odnosa sedišta / upravljača / oslonaca za noge. Uz omogućavanje prirodnog držanja, široki upravljač takođe olakšava upravljanje pri nižim brzinama – a za dodatnu snagu čelični upravljač od 22,2 mm opremljen je krstastim stabilizatorom.

Motocikl je izrađen za savladavanje iznenađenja na gradskim ulicama, uključujući kaldrmu i rupe – a takođe je spreman za neasfaltirane površine kada želite pobeći iz grada. Zadnje vešanje sa dva amortizera ima posebno podešavanje koje osigurava uravnoteženu efikasnost upravljanja – a viljuške od 41 mm opremljene su harmonikama za održavanje čistoće.

Ako se duže bavite motociklima, tada cenite male pojedinosti, a SCR950 vas neće razočarati! Od čeličnih prednjih i zadnjih blatobrana do aluminijumskih točkova sa žbicama i okruglog LCD brzinomera, kvalitet je vidljiv svuda.

Yamahini dizajneri pazili su da svaki element modela SCR950 bude u duhu originalnih šminkera iz 60-ih. Bešavni rezervoar za gorivo sa ravnim bočnim stranicama i ravnom gornjom površinom naglašava kvalitet i predanost pojedinostima – a zahvaljujući zapremnini od 13,2 l imate dobar domet između ponovnih punjenja.

Čak i vozači šminkerskih motocikala vole poneti nekoliko sitnica sa sobom kada se zapute u krug gradom ili duž zemljanog puta, stoga je ispod sedišta praktičan prostor idealan za odlaganje ličnih predmeta.

Crni motor modela SCR950 sa prelepom završnom obradom žarišna je tačka motocikla i istovremeno je umetničko delo i upečatljiv inženjerski poduhvat. Dizajn klasičnog, vazduhom hlađenog 60-stepenskog V-2 agregata bezvremen je, a unutrašnji delovi visokog kvaliteta isporučuju žive performanse i veliki obrtni moment koji vam pruža uživanje u vožnji i zadovoljstvo posedovanja.

Boje

Tehnički Podaci

 • Motor
  Engine type
  air-cooled, 4-stroke, SOHC, 4-valves, V-type 2-cylinder
  Displacement
  942cc
  Bore x stroke
  85.0 mm x 83.0 mm
  Compression ratio
  9.0 : 1
  Maximum power
  40kW (54.3PS) @ 5,500 rpm
  Maximum Torque
  79.5Nm (8.1kg-m) @ 3,000 rpm
  Lubrication system
  Wet sump
  Clutch Type
  Wet, Multiple Disc
  Ignition system
  TCI
  Starter system
  Electric
  Transmission system
  Constant Mesh, 5-speed
  Final transmission
  Belt
  Fuel consumption
  5l/100km
  CO2 emission
  115g/km
  Carburettor
  Fuel Injection
 • Šasija
  Frame
  Double cradle
  Front travel
  135 mm
  Caster Angle
  29º
  Trail
  130mm
  Front suspension system
  Telescopic forks, Ø41 mm
  Rear suspension system
  Swingarm
  Rear Travel
  110 mm
  Front brake
  Hydraulic single disc, Ø298 mm
  Rear brake
  Hydraulic single disc, Ø298 mm
  Front tyre
  100/90-19M/C 57H
  Rear tyre
  140/80R17M/C 69H
 • Dimenzije
  Overall length
  2,255 mm
  Overall width
  895 mm
  Overall height
  1,170 mm
  Seat height
  830 mm
  Wheel base
  1,575 mm
  Minimum ground clearance
  145 mm
  Wet weight (including full oil and fuel tank)
  252 kg
  Fuel tank capacity
  13litres
  Oil tank capacity
  4.3litres
  Remark
  EU4 compliant

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

Svoje kreacije ponesi sa sobom

Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!