Richard Saghmeister na Yamahi ka novim pobedama

Višestruki šampion i vicešampion Srbije u motokrosu Richard Saghmeister u predstojećoj takmičarskoj sezoni nastupaće na motociklu Yamaha YZF 450 i uz podršku Yamaha-Plattner pokušati da postigne još bolje rezultate od dosadašnjih, koji su već dovoljno impresivni. Richard Saghmeister je dvostruki šampion Srbije u klasi 65 cm³, dvostruki vicešampion Srbije u klasi MX1, dok je jednom zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu. U sezonama 2016. I 2017. Imao je najviše startova sa prve pozicije u odnosu na sve konkurente. Nabolji rezultat ostvario je 2015. U Francuskoj kao član reprezentacije Srbije, koja je na Kupu Nacija osvojila odlično 4. Mesto, što je ujedno i najbolji rezultat srpskog moto sporta ikada.

Pred sam kraj prošle sezone, tačnije u oktobru 2017. ostvarena je poslovno tehnička saradnja sa Yamaha-Plattner i počeo je da vozi potpuno novu Yamahu YZF 450, model za 2018. Za koju sam kaže da mu najviše odgovara od svih kros motocikala koje je do sada vozio. Nabolji dokaz da se mladi srpski vozač odlično snalazi na Yamahi su rezultati – na poslednje dve trke u sve četiri vožnje je pobedio sa najboljim startnim vremenima.

Takmičarska sezona 2018. poslužiće mu kao priprema za sezonu 2019. u kojoj planira da nastupi i na Dakar reliju i to na Yamahi, i pokuša da nadmaši rezultate koji je na najtežem reliju na svetu postigao njegova otac, naš legendarni motokros vozač Gabor Saghmeister, koji se upravo takmiči na Dakaru 2018.