Plattner Motors održao dan otvorenih vrata i predstavio Yamahu Ténéré 700

Plattner Motors nastavio dobru tradiciju opraštanja od moto sezone uz dan otvorenih vrata i velike popuste

Tradicionalno, na kraju svake moto sezone Plattner Motors, uvoznik moto i nautičkog programa Yamaha, i moto opreme Dainese, AGV, Akrapovič i drugih poznatih marki, održi dan otvorenih vrata, koji pored druženja, ljubiteljima dvotočkaša omogući nabavku motocikala i opreme pod posebnim uslovima.

Dobru tradiciju Plattner Motors nije izneverio ni ove godine, a pogotovo ne i brojne motocikliste koji su se okupili u izložbeno prodajnom salonu u Novom Sadu. Dočekali su ih popusti i do 50% uključujući i velika sniženja na kvalitetnu Dainese opremu i AGV kacige, koje su mogli da kupe po izuzetno povoljnim cenama, a pogotovo izlazne modele ovih čuvenih marki.

Brojnim prisutnim gostima predstavljen je i potpuno novi model Yamaha Ténéré 700, koju je japanski proizvođač dugo i pažljivo razvijao. Yamaha u Evropi zapravo ne definiše Ténéré 700 kao čisti ADV motocikl, niti naslednka prethodnika XT 660 Ténéré, nego ga smešta u specifičan razred koji naziva “Rally-bred Dual Sport”, kako bi potpuno precizno bio opisan njegov karakter.

Ténéré 700 je stvorilo evropsko odeljenje Yamahe i njegov dizajn tim u Italiji, koji ima i mnogo iskustava i saznanja iz reli trkanja. Dvocilindarski agregat od 689 cm³ sa crossplane kolenastim vratilom ima 72 KS pri 9.000 o/min, sa 68.0 Nm pri 6.500 o/min, identičan je sa agregatom iz modela MT-07.

Autor: Aleksandar Uglješić www.dmotion.rs