Nova Yamaha XTZ 700 može da se poruči u Plattner Motors-u

Svi ljubitelji avanturističke vožnje motocikla sada dobijaju pravog partnera. Yamaha je u razvoj i testiranja novog modela Tenere 700 uložila neverovatno mnogo truda i napora kako bi krajnji proizvod bio ništa manje nego savršenstvo. Nova Yamaha XTZ 700, odnosno Ténéré 700 dolazi na mesto starog modela sa potpuno novim argumentima. Agregat je CP2 dvocilindarski četvorotaktni, vodom hlađeni od 689 cm³, sa 75 KS i velikim obrtnim momentom raspoloživim kroz ceo režim obrtaja, što vozaču pruža neverovatnu elastičnost. Agregat je ugrađen u potpuno novi cevasti ram sa novom geometrijom, potpuno podređenom vrhunskim voznim osobinama kako u sedećem, tako i stojećem položaju. Novi Ténéré 700 podjednako dobro se prilagođava asfaltu, ali i svim drugim tipovima podloge, a vozaču u svakom trenutku pruža potpunu kontrolu.

Ténéré 700 ima podesive „upside down“ prednje viljuške prečnika 43 mm, i daljinski podesivo zadnje ogibljenje. Ergonomski prilagođen vozaču, rezervoar goriva od 16 litara omogućava veliku autonomiju u vožnji, a prednji točak od 21“ i zadnji od 18“ serijski su opremljeni pneumaticima za terensku vožnju sa agresivnim dezenom. Za maksimalno prilagođavanje brine se u vožnji podesivi ABS, a čak četiri LED fara donose bezbednu noćnu vožnju.

Plattner Motors je počeo da prima pred porudžbine za novi Ténéré 700, i to po ceni od 9.990 evra, koja će važiti do 31. Jula 2019. Poručivanje motocikla u pretprodaji donosi uštedu od 500 evra u odnosu na redovnu cenu koja će važiti od 1. Avgusta, a koja će biti 10.490 evra. Isporuke motocikla kupcima se očekuju sredinom avgusta, a tada stići i u prodajne salone Plattner Motors-a u Beogradu i Novom Sadu.