Vozite Revoluciju

Predstavljajuci Yamahinu jedinstvenu tehnologiju upravljanja udvojenim tockovima na prednjoj osovini, radikalni i upotrebljivi motocikl s 3 tocka izgleda i vozi se kao nista do sada uz neponovljivi osecaj i odziv. Krivudavi putevi njegovo su prirodno okruzenje. Kako dvostruki nagibni prednji točkovi pojačavaju odziv prijanjanja, NIKEN sece krivine s potpunim samopouzdanjem!

Odvažan i futuristički dizajn oklopa čini NIKEN dominantnim. 3-cilindrični agregat od 847 ccm s obiljem obrtnog momenta i lagana hibridna šasija osiguravaju uzbudljive sportske performanse i udobnost za velike udaljenosti. Vozite Revoluciju.

Detalji

 • Potpuno novi koncept u industriji motocikala
 • Jedinstvene mogućnosti savladavanja krivina
 • Povratne informacije podloge na prednjoj osovini, prijanjanje, sigurnost i kočenje
 • Radikalan, odvažan i jedinstven dizajn
 • Napredna tehnologija s više točkova koji se obaraju
 • Veliki ugao nagiba, maksimalno 45 stepeni
 • Upravljanje tipa Ackerman, dve dvostruke prednje upside-down viljuske
 • Raspodela mase s vozačem je gotovo 50:50
 • 3-cilindrični, tesnoscu hlađeni agregat DOHC CP3 od 847 ccm

Karakteristike

Napredan dizajn sa nagibom više točkova (LMW) modela NIKEN donosi uzbudljiv i siguran novi osjećaj u krivinama. Yamahin jedinstveni dizajn tipa Ackerman sa četverostranim paralelnim krakovima i slobodno oslonjenim teleskopskim vešanjem pruža dodatnu stabilnost i prianjanje u krivinama i pri različitim uslovima na terenu.

Sa dva nagibna prednja točka, viljuškama upside-down sa dve cevi i širokom pojavom NIKEN izgleda upečatljivo i radikalno, što je odraz njegovih revolucionarnih novih voznih karakteristika. U mišićav atletski dizajn oklopa ugrađen je futuristički štitnik dvostrukih farova i integrisani rezervoar za gorivo koji oblikuje odvažan i jedinstven profil.

Za postizanje prirodnog osećaja upravljanja sa pokretljivošću sportskog motocikla i samopouzdanim performansama u krivinama razvijen je poseban hibridni ram. Upravljačka glava od livenog čelika spojena je na zakretni deo njihajuće ruke od livenog aluminijuma pomoću čelične cevi kako bi se potrebni nivoi čvrstoće, krutosti i savitljivosti ostvarili tačno tamo gde su potrebni.

Obrtnim momentom bogati 3-cilindrični agregat od 847 ccm za model NIKEN razvijen je iz izuzetno uspešnog dizajna Yamahinih modela MT-09 i Tracer 900. Posebnim štelovanjem za ubrizgavanje goriva postižu se snažne performanse u krivinama i izazovnim situacijama u vožnji – a novi oblik radilice osigurava izvrsne karakteristike u vožnji i glatka kretanja.

Na širokom, prema dole savijenom prednjem oklopu dvostruki su LED farovi koji naglašavaju sportski i samopouzdan karakter modela NIKEN, a dvostruka poziciona svetla dodatno ističu snažan i prizemljen izgled dvostrukih prednjih točkova. U retrovizore preuzete sa modela YZF-R1 integrisani su LED pokazivači smera koji pojačavaju odvažan futuristički izgled.

Na sofisticiranom prednjem delu motocikla su dvostruki točkovi od 15” sa posebno razvijenim gumama 120/70R15 koje pružaju visok nivo prianjanja za više samopouzdanja pri kočenju i skretanju. Širina traga od 410 mm na sofisticiranom prednjem delu sa tehnologijom LMW dopušta duboki ugao bočnog nagiba do 45 stepeni, što donosi totalno novi doživljaj pri savladavanju krivina.

Najrevolucionarniji futuristički motocikl u svetu opremljen je najnovijom tehnologijom elektronske kontrole – sistemima D-MOD sa 3 položaja i YCC-T, tempomatom i sistemom kontrole proklizavanja sa dva nivoa delovanja i prekidačem za isključenje. Za besprekorne performanse NIKEN je opremljen pomoćnom i kliznom spojkom (A&S) i sistemom QSS.

Kao novi vozač modela NIKEN uživa ćete u pogledu prema napred. Širina prednjeg pokrova pojačava ukupni utisak sigurnosti i stabilnosti, a futuristički izgled upotpunjavaju kompaktni instrumenti sa belim LCD ekranom na crnoj pozadini za dobru preglednost tokom dana.

Na prefinjeni prednji deo modela NIKEN postavljeni su nagibni točkovi od 15” koji pružaju dodatnu stabilnost i prianjanje. Prednje viljuške upside-down sa dve cevi osiguravaju sigurnu i udobnu vožnju te ističu futuristički dizajn.

Na zadnjem vešanju modela NIKEN potpuno možete podesiti predopterećenje, zračnu i povratnu amortizaciju, što omogućava štelovanje za različite uslove. Praktično postavljanje predopterećenja ne zahteva upotrebu alata.

Visoke radne karakteristike dvostrukih prednjih disk kočnica od 298 mm i povećana kontaktna površina sa tlom dvostrukih prednjih točkova omogućavaju brzo i učinkovito zaustavljanje modela NIKEN. Uz zadnju disk kočnicu od 282 mm, ovi diskovi velikog promera zaustavljaju tri točka i pružaju visok nivo kontrole.

Predivno oblikovani aluminijski rezervoar za gorivo modela NIKEN izrađen je naprednom tehnologijom proizvodnje kojom je konstruiran i YZF-R1. Ovaj lagani rezervoar za gorivo od 18 litara, uglađenog i tečnog dizajna koji se besprekorno povezuje sa širokim pokrovom, ima udubljene površine koje služe kao prostor za oslanjanje koena te dopuštaju slobodno kretanje.

Boje

NIKEN

The key to the NIKEN's outstanding sports and touring performance is its high-tech front end. With its dual leaning front wheels, this unique design creates a large contact patch with the road, giving many advantages.

NIKEN
360° quick view
0%

  Tehnički podaci

  • Motor
   Engine type
   3-Cylinder, 4-stroke, liquid-cooled, DOHC, 4-valves
   Displacement
   847 cm³
   Bore x stroke
   78.0 mm x 59.1 mm
   Compression ratio
   11.5 : 1
   Maximum power
   84.6kW (115.0PS) @ 10,000 rpm
   Maximum Torque
   87.5Nm (8.9kgf+m) @ 8,500 rpm
   Lubrication system
   Wet sump
   Clutch Type
   Wet, Multiple Disc
   Ignition system
   TCI
   Transmission system
   Constant Mesh, 6-speed
   Final transmission
   Chain
  • Šasija
   Frame
   Diamond
   Front travel
   110 mm
   Caster Angle
   20º
   Trail
   74mm
   Front suspension system
   Double upside down telescopic forks
   Rear suspension system
   (Link type suspension)
   Rear Travel
   125 mm
   Front brake
   Hydraulic double discs, Ø298mm
   Rear brake
   Hydraulic single disc, Ø282 mm
   Front tyre
   120/70 R 15
   Rear tyre
   190/55 R 17
   Remark
   Dual front tyres
   Track
   410mm
  • Dimenzije
   Overall length
   2,150 mm
   Overall width
   885 mm
   Overall height
   1,250 mm
   Seat height
   820 mm
   Wheel base
   1,510 mm
   Minimum ground clearance
   150 mm
   Wet weight (including full oil and fuel tank)
   263 kg
   Fuel tank capacity
   18L
   Oil tank capacity
   3.4L

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!