Putovanje ne zavisi od godišnjeg doba.

Yamaha je motociklom NIKEN GT sada uvela ovaj novi hrabri koncept na novo područje. Opremljen višim vetrobranom, koji zajedno sa udobnim sedištem osigurava povećanu zaštitu od vremenskih nepogoda, bočnim koferima, grejačima ručica i sa još mnogo toga, ova savremena sportska krstarica omogućava vam svladavanje najzahtjevnijih uslova na putu i udobnost u nepovoljnim vremenskim uslovima.

Načinom svladavanja krivina, krstarenja ili odlaska na vikende, ova nova generacija sportske krstarice pruža vam vrhunsku udobnost uz prvoklasnu kontrolu i maksimalan užitak u svakom godišnjem dobu.

Za visok nivo udobnosti, kontrole i užitka, NIKEN GT ima visoki vetrobran kao i grejane ručice te udobno luksuzno sedište. Bočni koferi i zadnja osnova nosača pružaju obilje mogućnosti za prtljag, a za dodatnu funkcionalnost model GT opremljen je glavnom nogarom i dvema utičnicama od 12 V.

Detalji

 • Upravljanje tipa Ackerman, dvostruke prednje upside-down viljuške
 • Raspodela težine sa vozačem je približno 50:50
 • Radikalan i odvažan jedinstveni dizajn
 • Duboki ugao nagiba, maksimalno 45 stepeni
 • Napredna tehnologija sa više nagibnih točkova
 • Hibridni ram od aluminijuma i čelika
 • Sistemi TCS, QSS, pomoćno i klizno kvačilo (A&S), D-MOD, tempomat
 • Potpuno novi koncept u industriji motocikala
 • Jedinstvene mogućnosti savladavanja krivina
 • Odziv prianjanja na prednjoj strani, sigurnost i kočenje
 • Potpuno podesivo zadnje vešanje
 • 3-cilindrični, tečnošću hlađeni agregat DOHC CP3 od 847 ccm

Karakteristike

Putna specifikacija modela NIKEN GT uključuje visoki vetrobran, bočne kofere i zadnju osnovu nosača sa suvozačevim ručicama – zajedno sa grejačima ručica i udobnim sedištem, kao i glavnom nogarom i dodatnim utičnicama. Uz visok nivo udobnosti i funkcionalnosti, ovaj radikalni motocikl za sportsko krstarenje sa 3 točka izrađen je za uživanje tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove!

Napredan dizajn sa višestrukim nagibnim točkovima (LMW) modela NIKEN GT pruža neopisiv osećaj uzbuđenja i samopouzdanja pri svladavanju krivina. Yamahin jedinstveni dizajn tipa Ackermann sa paralelnim četverostranim krakovima i slobodno ovešenim teleskopskim vešanjem pruža bolji osećaj stabilnosti i prijanjanja u krivinama pri različitim uslovima na terenu.

Na sofisticiranom prednjem kraju su dvostruki točkovi od 15 inča sa posebno razvijenim gumama 120/70R15 koje pružaju visok nivo prijanjanja za više samopouzdanja pri kočenju i skretanju – tokom cele godine. Širinom traga od 410 mm, ovaj sofisticirani prednji kraj sa tehnologijom LMW omogućuje duboke ugloe bočnog nagiba do 45 stepeni, kako bi vam pružio jedinstveni doživljaj pri svladavanju krivina.

Za postizanje pokretljivosti sportskog motocikla, uključujući putnu udobnost i pouzdano svladavanje krivina, upotrebljava se posebno razvijen hibridni ram. Upravljačka glava od livenog čelika spojena je na zaokretni deo njišuće ruke od livenog aluminijuma pomoću čelične cevi kako bi se potrebni nivoi čvrstoće, krutosti i savitljivosti ostvarile tačno tamo gde su potrebne.

3-cilindrični motor modela NIKEN GT, zapremine 847 ccm i visokog obrtnog momenta, razvijen je iz izuzetno uspešnog dizajna Yamahinih modela MT-09 i Tracer 900. Posebnim postavkama za ubrizgavanje goriva postižu se snažne putne performanse u krivinama i izazovnim situacijama u vožnji, a oblik radilice osigurava izvrsne karakteristike u vožnji i uglađena kretanja.

Široki, prema dole savijen prednji oklop opremljen je dvostrukim LED farovima koji naglašavaju sportski i dinamičan karakter modela NIKEN GT, a dvostruka poziciona svetla dodatno ističu snažan i prizemljen izgled dvostrukih prednjih točkova. U retrovizore, preuzete sa modela YZF-R1, integrisani su LED pokazivači smera koji pojačavaju odvažan futuristički izgled.

Sa dva nagibna prednja točka, dvocevnim viljuškama upside-down i širokom pojavom, NIKEN GT izgleda upečatljivo i radikalno novo, što je odraz njegovih voznih karakteristika sportske krstarice. U mišićav atletski dizajn oklopa ugrađeni su impresivan štitnik dvostrukih farova i integrisani rezervoar za gorivo koji oblikuju odvažan i jedinstven profil.

Ovaj napredni i impresivan sportski motocikl za krstarenje dolazi potpuno opremljen najnovijom tehnologijom elektronskog upravljanja, uključujući sisteme D-MODE sa 3 položaja i YCC-T, tempomat i sistem kontrole proklizavanja sa dva nivoa intervencije i prekidačem za isključenje. Za besprekornu efikasnost, NIKEN GT je opremljen pomoćnim i kliznim kvačilom (A&S) te sistemom QSS.

Kao vozač modela NIKEN GT uživaćete u jedinstvenom pogledu prema napred. Širina prednjeg oklopa pojačava ukupni osećaj sigurnosti i stabilnosti, a futuristički izgled upotpunjavaju kompaktni instrumenti sa belim LCD ekranom na crnoj pozadini za dobru vidljivost tokom dana.

Boje

NIKEN GT

For high levels of comfort, control and enjoyment, the NIKEN GT features a high screen as well as heated grips and a luxury comfort seat. Side cases and a rear carrier base give plenty of luggage potential, and for added functionality the GT comes equipped with a main stand and two 12V outlets.

NIKEN GT
360° quick view
0%

  Tehnički podaci

  • Motor
   Engine type
   3-Cylinder, 4-stroke, liquid-cooled, DOHC, 4-valves
   Displacement
   847 cm³
   Bore x stroke
   78.0 mm x 59.1 mm
   Compression ratio
   11.5 : 1
   Maximum power
   84.6kW (115.0PS) @ 10,000 rpm
   Maximum Torque
   87.5Nm (8.9kgf+m) @ 8,500 rpm
   Lubrication system
   Wet sump
   Clutch Type
   Wet, Multiple Disc
   Ignition system
   TCI
   Transmission system
   Constant Mesh, 6-speed
   Final transmission
   Chain
  • Šasija
   Frame
   Diamond
   Front travel
   110 mm
   Caster Angle
   20º
   Trail
   74mm
   Front suspension system
   Double upside down telescopic forks
   Rear suspension system
   (Link type suspension)
   Rear Travel
   125 mm
   Front brake
   Hydraulic double discs, Ø298mm
   Rear brake
   Hydraulic single disc, Ø282 mm
   Front tyre
   120/70 R 15
   Rear tyre
   190/55 R 17
   Remark
   Dual front tyres
   Track
   410mm
  • Dimenzije
   Overall length
   2,150 mm
   Overall width
   885 mm
   Overall height
   1,250 mm
   Seat height
   820 mm
   Wheel base
   1,510 mm
   Minimum ground clearance
   150 mm
   Wet weight (including full oil and fuel tank)
   263 kg
   Fuel tank capacity
   18L
   Oil tank capacity
   3.4L

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!