Zrak tame

Imate mnogo iskustva iza sebe. Tačno znate šta želite. Ozbiljnu snagu s odličnim držanjem podloge. Kao i prirodnu ergonomiju pomoću koje se možete voziti svuda, na svakoj podlozi. Vozite se Tamnom stranom na modelu MT-10.

Pogonjen agregatom s nejednakim rasporedom paljenja od 998 ccm posebno podešenim za razvoj obrtnog momenta u izuzetno niskom i srednjem rasponu obrtaja – i s laganim aluminijumskim Deltabox ramom izuzetno kratkog međuosovinskog razmaka i prirodnim položajem vožnje – MT-10 pruža vrhunsku snagu i u klasi najbolju okretnost i potpunu upravljivost.

Detalji

 • 4-cilindrični “CP4” agregat s nejednakim rasporedom paljenja i velikim obrtnim momentom
 • Agregat, ram i ogibljenje razvijeni iz tehnologije modela YZF-R1
 • Precizno podešen za razvoj linearnog obrtnog momenta u rasponu od niskih do srednjih obrtaja
 • YCC-T, D-MOD kao i TCS sistem kontrole trakcije
 • A&S kvačilo i sistem Quick Shifter (QSS)
 • Lagani aluminijumski Deltabox ram
 • Kratki međuosovinski razmak od 1.400 mm za najbolju agilnost u klasi
 • Dinamična silueta s položajem prema napred
 • Uspravan položaj vožnje s naginjanjem prema napred
 • ABS kočnice odličnih specifikacija s radijalnim čeljustima
 • Visokonapredno i potpuno podesivo ogibljenje
 • Multifunkcionalni LCD instrumenti

Karakteristike

Vodom hlađeni 4-cilindrični redni agregat od 998 ccm izveden iz modela YZF-R1 ima sisteme usisa, izduva i goriva koji doprinose performansama u području niskih i srednjih obrtaja. Uzbudljivi agregat zahvaljujući nejednakom rasporedu paljenja 270° – 180° – 90° – 180° trenutno isporučuje linearni obrtni moment i preciznu kontrolu.

Kako bi se postigao najviši stepen upravljivosti za vozača, model MT-10 opremljen je sistemom Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) i jednostavno podesivim tempomatom koji radi na brzinama većim od 50km/h. Sistem Yamaha D-MOD karakteriše tri moda rada agregata za različite uslove, a na utičnicu od 12V DC možete priključiti različitu dodatnu opremu.

Sistem kontrole protiv proklizavanja kod modela MT-10 može se isključiti i ima tri stepena intervencije kako bi se osiguralo glatko držanje podloge u različitim uvslovima. Sistem Quick Shifter (QSS) omogućuje prebacivanje u više stepene prenosa bez kvačila pod punim gasom dok kompaktno pomoćno klizno kvačilo (A&S) osigurava preciznu kontrolu tokom ubrzavanja i usporavanja.

Odnos upravljač/sedište/oslonci za noge daje položaj za vožnju s blagim nagibom prema napred koji omogućava potpuno iskorištavanje linearnog obrtnog momenta. Vrhunski model MT radi isticanja dinamičnog izgleda “težine usmjerene prema napred” ima kompaktne bočne oklope s poklopcima oblikovanim poput cevi i naglašen poklopac rezervoara goriva.

Kompaktni i lagani oklop modela MT-10 nastao je na temelju nagrađenog dizajna modela YZF-R1. Predvodnik u klasi izuzetnu pokretljivost i jednostavno i neutralno upravljanje postiže zahvaljujući precizno podešenim postavkama geometrije i izuzetno kratkom međuosovinskom razmaku od samo 1400 mm – zato se ubraja među najkompaktnije modele u klasi 1.000 ccm.

Vrhunski MT opremljen je laganim aluminijskim Deltabox ramom i u gornjem dijelu ojačanom i izuzetno dugom aluminijumskom oscilujućom rukom s optimizovanim odnosom snage i čvrstoće. Dizajn utemeljen na modelu YZF-R1 osigurava u klasi najbolju upravljivost uz stabilnost vožnje na ravnom i laganu okretnost.

Bazirano na ogibljenju modela YZF-R1, potpuno podesive 43 mm prednje viljuške i sistem Monocross zadnjeg ogibljenja ubrajaju se u najnaprednije sisteme ogibljenja u kategoriji naked motocikala od 1.000 ccm. Zahvaljujući podešavanjima specifičnim za ovaj model, sistem vešanja je razvijen na trkama i doprinosi izvrsnoj preciznosti upravljanja i udobnosti u vožnji.

MT-10 je oblikovan da bude najbolji u svakoj kategoriji, uključujući i efikasnost kočnica. Dvostruki plivajući prednji diskovi od 320 opremljeni su radijalnim čeljustima s 4 klipa koji stvaraju neverovatnu snagu kočenja uz precizno upravljanje, a zadnji disk od 220 mm pruža dobar osećaj upravljanja. ABS kao standard.

Boje

MT-10

We took the engine, chassis and suspension from our famous YZF-R1 and asked our engineers to create the ultimate Hyper Naked.

MT-10
360° quick view
0%

  Tehnički podaci

  • Motor
   Engine type
   4-stroke, liquid-cooled, DOHC, 4-valves
   Displacement
   998cc
   Bore x stroke
   79.0 mm x 50.9 mm
   Compression ratio
   12 : 1
   Maximum power
   118.0kW (160.4PS) @ 11500 rpm
   Maximum Torque
   111.0Nm (11.3kg-m) @ 9000 rpm
   Lubrication system
   Wet sump
   Clutch Type
   Wet, Multiple Disc
   Ignition system
   TCI
   Starter system
   Electric
   Transmission system
   Constant Mesh, 6-speed
   Final transmission
   Chain
   Fuel consumption
   8.0l/100km
   CO2 emission
   185g/km
  • Šasija
   Frame
   Aluminium Deltabox
   Front travel
   120 mm
   Caster Angle
   24º
   Trail
   102mm
   Front suspension system
   Telescopic forks, Ø43 mm
   Rear suspension system
   Swingarm, (link suspension)
   Rear Travel
   120 mm
   Front brake
   Hydraulic dual disc, Ø320 mm
   Rear brake
   Hydraulic single disc, Ø220 mm
   Front tyre
   120/70 ZR17 M/C (58W)
   Rear tyre
   190/55 ZR17 M/C (75W)
  • Dimenzije
   Overall length
   2095 mm
   Overall width
   800 mm
   Overall height
   1110 mm
   Seat height
   825 mm
   Wheel base
   1400 mm
   Minimum ground clearance
   130 mm
   Wet weight (including full oil and fuel tank)
   210 kg
   Fuel tank capacity
   17litres
   Oil tank capacity
   3.9litres

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!