Putovanje kroz tamu

Izdanje MT-10 Tourer odlikuje se snažnim obrtnim momentom i preciznošću prolaska kroz krivine kao i njegov revolucionarni prethodnik MT-10. Lagani bočni koferi pružaju dodatne funkcije koje su vam potrebne za vaš životni stil – dok podrška za GPS omogućuje ugradnju satelitske navigacije. Svojim visokim vetrobranom, udobnim sedištem i štitnicima za ruke ovaj Naked motocikl od 998 cm3 kratkog međuosovinskog rastojanja i više je nego spreman ići do kraja.

Detalji

 • Bočni koferi, visoki vetrobran, udobno sedište,
 • Štitnici za ruke i oslonac za GPS
 • 4-cilindrični “CP4” agregat s nejednakim rasporedom paljenja i velikim obrtnim momentom
 • Agregat, ram i ogibljenje razvijeni iz tehnologije modela YZF-R1
 • Precizno podešen za razvoj linearnog obrtnog momenta u rasponu od niskih do srednjih obrtaja
 • YCC-T, D-MOD kao i TCS sistem kontrole trakcije
 • A&S kvačilo i sistem Quick Shifter (QSS)
 • Lagani aluminijumski Deltabox ram
 • Kratki međuosovinski razmak od 1.400 mm za najbolju agilnost u klasi
 • Dinamična silueta s položajem prema napred
 • ABS kočnice odličnih specifikacija s radijalnim čeljustima
 • Visokonapredno i potpuno podesivo ogibljenje

Karakteristike

Kada želite brzo stići na odredište, ovo je motocikl koji vam je potreban! Visoki vetrobran, udobno sedište i štitnici za ruke omogućuju vam uživanje u dužim vožnjama bez ikakvog napora. Bočni koferi obogaćuju funkcionalnost tog radikalnog Hyper Naked motocikla, dok je podrška za GPS spremna za dodatnu satelitsku navigaciju TomTom.

Vodom hlađeni 4-cilindrični redni agregat od 998 ccm izveden iz modela YZF-R1 ima sisteme usisa, izduva i goriva koji doprinose performansama u području niskih i srednjih obrtaja. Uzbudljivi agregat zahvaljujući nejednakom rasporedu paljenja 270° – 180° – 90° – 180° trenutno isporučuje linearni obrtni moment i preciznu kontrolu.

Kako bi se postigao najviši stepen upravljivosti za vozača, model MT-10 opremljen je sistemom Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T) i jednostavno podesivim tempomatom koji radi na brzinama većim od 50km/h. Sistem Yamaha D-MOD karakteriše tri moda rada agregata za različite uslove, a na utičnicu od 12V DC možete priključiti različitu dodatnu opremu.

Sistem kontrole protiv proklizavanja kod modela MT-10 može se isključiti i ima tri stepena intervencije kako bi se osiguralo glatko držanje podloge u različitim uvslovima. Sistem Quick Shifter (QSS) omogućuje prebacivanje u više stepene prenosa bez kvačila pod punim gasom dok kompaktno pomoćno klizno kvačilo (A&S) osigurava preciznu kontrolu tokom ubrzavanja i usporavanja.

Odnos upravljač/sedište/oslonci za noge daje položaj za vožnju s blagim nagibom prema napred koji omogućava potpuno iskorištavanje linearnog obrtnog momenta. Vrhunski model MT radi isticanja dinamičnog izgleda “težine usmjerene prema napred” ima kompaktne bočne oklope s poklopcima oblikovanim poput cevi i naglašen poklopac rezervoara goriva.

Kompaktni i lagani oklop modela MT-10 nastao je na temelju nagrađenog dizajna modela YZF-R1. Predvodnik u klasi izuzetnu pokretljivost i jednostavno i neutralno upravljanje postiže zahvaljujući precizno podešenim postavkama geometrije i izuzetno kratkom međuosovinskom razmaku od samo 1400 mm – zato se ubraja među najkompaktnije modele u klasi 1.000 ccm.

Vrhunski MT opremljen je laganim aluminijskim Deltabox ramom i u gornjem dijelu ojačanom i izuzetno dugom aluminijumskom oscilujućom rukom s optimizovanim odnosom snage i čvrstoće. Dizajn utemeljen na modelu YZF-R1 osigurava u klasi najbolju upravljivost uz stabilnost vožnje na ravnom i laganu okretnost.

Bazirano na ogibljenju modela YZF-R1, potpuno podesive 43 mm prednje viljuške i sistem Monocross zadnjeg ogibljenja ubrajaju se u najnaprednije sisteme ogibljenja u kategoriji naked motocikala od 1.000 ccm. Zahvaljujući podešavanjima specifičnim za ovaj model, sistem vešanja je razvijen na trkama i doprinosi izvrsnoj preciznosti upravljanja i udobnosti u vožnji.

MT-10 je oblikovan da bude najbolji u svakoj kategoriji, uključujući i efikasnost kočnica. Dvostruki plivajući prednji diskovi od 320 opremljeni su radijalnim čeljustima s 4 klipa koji stvaraju neverovatnu snagu kočenja uz precizno upravljanje, a zadnji disk od 220 mm pruža dobar osećaj upravljanja. ABS kao standard.

Boje

Tehnički podaci

 • Motor
  Engine type
  4-stroke, liquid-cooled, DOHC, 4-valves
  Displacement
  998cc
  Bore x stroke
  79.0 mm x 50.9 mm
  Compression ratio
  12 : 1
  Maximum power
  118.0kW (160.4PS) @ 11500 rpm
  Maximum Torque
  111.0Nm (11.3kg-m) @ 9000 rpm
  Lubrication system
  Wet sump
  Clutch Type
  Wet, Multiple Disc
  Ignition system
  TCI
  Starter system
  Electric
  Transmission system
  Constant Mesh, 6-speed
  Final transmission
  Chain
  Fuel consumption
  8.0l/100km
  CO2 emission
  185g/km
 • Šasija
  Frame
  Aluminium Deltabox
  Front travel
  120 mm
  Caster Angle
  24º
  Trail
  102mm
  Front suspension system
  Telescopic forks, Ø43 mm
  Rear suspension system
  Swingarm, (link suspension)
  Rear Travel
  120 mm
  Front brake
  Hydraulic dual disc, Ø320 mm
  Rear brake
  Hydraulic single disc, Ø220 mm
  Front tyre
  120/70 ZR17 M/C (58W)
  Rear tyre
  190/55 ZR17 M/C (75W)
 • Dimenzije
  Overall length
  2095 mm
  Overall width
  800 mm
  Overall height
  1110 mm
  Seat height
  825 mm
  Wheel base
  1400 mm
  Minimum ground clearance
  130 mm
  Fuel tank capacity
  17litres
  Oil tank capacity
  3.9litres

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

Svoje kreacije ponesi sa sobom

Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!