Lewis Hamilton na Yamahi YZR-M1

Lewis Hamilton je prepolovio broj točkova na raspolaganju, i poterao Yamahu YZR-M1 stazom u Jerezu

Kao što moto šampioni s vremena na vreme sednu u bolid Formule 1, ponekad i F1 vozači prepolove broj raspoložvih točkova i umesto vatro otpornog kombinezona, uvuku se kombinezon od kengurove kože. Lewis Hamilton, petostruki šampion Formule 1 priključio se WSBK timu Pata Yamaha i fabričkim vozačima Alexu Lowesu i Michaelu van der Marku, i proverio šta ume na dva točka. Iako je u krivini broj pet čuvene staze doživeo pad, srećom bez posledica i nastavio vožnju, Hamilton je pobrao aplauze od iskusnih profesionalaca, koji su o njegovoj vožnji imali vrlo visoko mišljenje.

Lowes je na svom Tvitter nalogu čak napisao “Vrlo impresivan i brz. Sjajan momak, i pravi ljubitelj dva točka”. Šta više, Hamilton je čak izjavo da je oduvek veći ljubitelj dva a ne četiri točka, ali da mu je otac, srećom, kupio karting umesto motocikla.

Lewis Hamilton je generalno veliki fan moto trka i poštovalac vozača, za koje otvoreno tvrdi da su oni ti koji snose prave rizike u auto moto sportu.
U Hamiltonov izlet na Yamahu YZR-M1 uključio se i Valentino Rossi, koji mu je poručio da je prvo trebao da dođe kod njega u VR46 akademiju u Tavulliji, pa tek potom na pistu. Naravno, ovo je (većim delom) bila šala, obzirom da su dva šampona redovno u kontaktu, a posebno tokom i nakon trkačkih vikenda.

SBK Hamilton

Autor: Aleksandar Uglješić   www.dmotion.rs