2020 FJR1300AE Ultimate Edition

Legendarne vožnje kroz krivine.

Klasična crna konstrukcija i točkovi zlatne boje naglašavaju njegov status jednog od najekskluzivnijih modela Yamahinih sportskih krstarica – a uz niz posebnih karakteristika za putovanja, uključujući novo sedište, visoki vetrobran, deflektore vetra i tvrde bočne kofere, model FJR1300AE Ultimate Edition spreman je za odlazak gde god poželite.

Izvanredni agregat zapremnine 1,298 ccm ima istančanu elektroniku koja vam omogućuje preciznu kontrolu u različitim uslovima – a uz elektronski podesivo ogibljenje i preokrenutu viljušku, model FJR1300AE Ultimate Edition pruža neuporedivu udobnost na najdužim putovanjima.

Detalji

 • Ekskluzivni model Ultimate Edition
 • Vrhunska specifikacija i crno/zlatna boja
 • Elektronski podesivo vešanje i USD viljuška
 • Uglađeni agregat zapremnine 1.298 ccm, 4 redna cilindra sa sistemom YCC-T
 • Potpuno prilagodljiva ergonomija za dodatnu udobnost
 • LED tehnologija svih svetala i pokazivača smera
 • Napredni elektronski upravljački sistemi
 • Trodelna instrument tabla
 • Rezervoar za gorivo od 25 litara, pogonska osovina, bočni koferi, utičnica od 12 V

Karakteristike

Kako bi obeležila 20 godina na vrhu Yamahinog sportskog krstarenja, fabrika je izradila ovaj poseban model izuzetnih karakteristika. Njegova vrhunska crno/zlatna boja posvećena je njegovom legendarnom statusu, a ekskluzivne karakteristike obuhvataju šavove zlatne boje na crnom sedištu i logotip FJR, kao i visoki vetrobran, deflektore vetra i točkove u zlatnoj boji.

Uz mogućnost brzog prelaženja ogromnih udaljenosti, FJR1300 je otvorio potpuno novi svet vozačima koji su želeli mogućnosti putne krstarice sportskih osobina. Uz najimpresivnije karakteristike, novi model FJR1300AE Ultimate Edition predstavlja najbolju posvetu jednoj od najboljih sportskih krstarica.

FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je izuzetno efikasnom preokrenutom prednjom viljuškom koja je sastavni deo istančanog elektronski prilagodljivog sistema ogibljenja. U kombinaciji sa zadnjim amortizerom, napredna viljuška može se elektronski podesiti u odnosu na različite uslove vožnje i opterećenja, omogućujući vam fino podešavanje sistema u roku od nekoliko sekundi.

Dvostruka prednja svetla opremljena s četiri kompaktne i snažne LED rasvetne jedinice – a pozicijska LED svetla i sklop zadnjeg LED svetla upotpunjuju vrhunske karakteristike. Ima prednja prilagodljiva svetla za skretanje koja svetle u smeru naginjanja motocikla i čine model FJR1300AE Ultimate Edition jednim od najistančanijih motocikala u klasi.

FJR1300AE Ultimate Edition upotrebljava brojne praktične sisteme elektronske kontrole, uključujući kontrolu proklizavanja (TCS) i tempomat koji je prava dodatna pogodnost za duge vožnje. Sistem Yamaha D-Mode možete upotrebljavati za prilagođavanje rada motora opuštenoj ili sportskoj vožnji – a elektronski podesivo ogibljenje omogućuje brzo i jednostavno prilagođavanje podvozja.

Opremljen Yamahinom karakteristikom elektronski kontrolisanog gasa (YCC-T) osigurava ujednačen prenos snage, a napredni redni 4-cilindrični agregat sa 16 ventila, zapremnine 1.298 ccm, pruža izvanredne sportske osobine. Visok obrtni moment, osigurava odlično ubrzanje u svim brzinama – a impresivna gornja granica raspona omogućuje prelaženje velikih udaljenosti bez velikog napora.

Za maksimalni užitak vožnje, FJR1300AE Ultimate Edition dizajniran je kako bi vam omogućio jednostavno prilagođavanje položaja vozača i aerodinamiku. Visina sedišta i položaj upravljača mogu se fino podesiti za svaki stil vožnje – a za efikasnu zaštitu od vetra tu je i električno podesivi vetrobran i sistem upravljanja vetrom.

Kako bi se upotpunila sveobuhvatna specifikacija ove sportske krstarice, FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je trodelnom instrument tablom. Ova instrument tabla ima analogni brojač obrtaja na levoj strani, sličan modelu R1, digitalni LCD brzinomer smešten u sredini i višenamenski digitalni ekran na desnoj strani.

Kao i njegov 25-litarski rezervoar za gorivo i jasan i tihi sistem pogonske osovine, FJR1300AE Ultimate Edition opremljen je i tvrdim bočnim koferima s crnom hromiranom trakom – kao standardnu opremu ima grejane ručke i utičnicu od 12 V. Sve te stavke zajedno čine ovaj izuzetno spreman motocikl vrhunskom sportskom mašinom za putovanja.

Boje

FJR1300AE Ultimate Edition

FJR1300 istinski je prvoklasni model kojeg je izabralo više od 120.000 vozača širom sveta. Pogonjen vrhunskim agregatom zapremnine 1,298 ccm, smeštenim u sportskom aluminijumskom podvozju, ovaj je motocikl napravljen tako da se ističe u svemu, kako na transkontinentalnim putovanjima tako i u svakodnevnim vožnjama.

FJR1300AE Ultimate Edition
360° brzi pregled
0%

  Tehnički Podaci

  Download Brošure (PDF)
  • Motor
   Tip agregata
   hlađenje tekućinom, 4-takta, 4-ventila, DOHC, nagnut prema naprijed, redna 4 cilindra
   Zapremina
   1,298cc
   Provrt x hod
   79.0 mm x 66.2 mm
   Omjer kompresije
   10.8 : 1
   Maksimalna snaga
   107.5kW (146.2KS) @ 8,000 okr/min
   Maksimalan okretni moment
   138.0Nm (14.1kg-m) @ 7,000 okr/min
   Sustav podmazivanja
   Mokri karter
   Tip kvačila
   Mokro, namotana opruga s više diskova
   Sustav paljenja
   TCI
   Sustav pokretanja
   Električno
   Sustav prijenosa
   Stalan otvor, 6-brzinski
   Završni prijenos
   Osovina
   Fuel consumption
   6.2l/100km
   CO2 emission
   140g/km
   Rasplinjač
   Ubrizgavanje goriva
  • Šasija
   Okvir
   Aluminijski, U obliku dijamanta
   Kut prednje vilice
   26º
   Predtrag
   109mm
   Sustav ovjesa sprijeda
   USD teleskopske vilice, Ø48mm
   Sustav ovjesa straga
   Njihajuča ruka, (Link sustav ovjesa)
   Hod ovjesa sprijeda
   135 mm
   Hod ovjesa straga
   125 mm
   Prednja kočnica
   hidraulični dvostruki disk, Ø320 mm
   Stražnja kočnica
   Hidraulični disk, Ø282 mm
   Prednja guma
   120/70 ZR17M/C (58W)
   Stražnja guma
   180/55 ZR17M/C (73W)
  • Dimenzije
   Ukupna dužina
   2,230 mm
   Ukupna širina
   750 mm
   Ukupna visina
   1,325/1,455 mm
   Visina sjedala
   805/825 mm
   Međuosovinski razmak
   1,545 mm
   Minimalna udaljenost od tla
   125 mm
   Težina (s punim spremnikom ulja i goriva)
   292 kg
   Kapacitet spremnika goriva
   25Litara
   Kapacitet spremnika za ulje
   4.9Litara

  Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.

  Svoje kreacije ponesi sa sobom

  Sastavi Yamaha motocikl koji ti najviše odgovara u zadivljujućem 3D prikazu u 360 stepeni. Odaberi model, dodaj opcije – i pogledaj sebi prilagođenu konfiguraciju motocikla koja je oživela pred tvojim očima!