Enduro šampion uz Yamaha-Plattner

Yamaha Plattner je ove godine podržala Miloša Diškovića u enduro takmičenjima u Srbiji, koji postigao odlične rezultate. Obzirom da se nadamo da će enduro takmičenja kod nas dostići još veću popularnost, predstavljmo i Miloša, njegove rezultate i planove.

 

  • učesnik prvog Xross Challenge Enduro takmičenja (održanog na Kopaoniku 2014. godine), osvojio 3. mesto u klasi ”Teških” motora sa jednim cilindrom do 690cc sa Yamahom XT600E. Detalj sa prvog Stage-a na toj trci možete pogledati ovde a fotografije se nalaze ovde
  • učesnik drugog Xross Challenge Enduro takmičenja (održanog na Tari 2015. godine), osvojio 1. mesto u klasi ”Teških” motora sa jednim cilindrom do 690cc sa Yamahom XT600E. Detalj sa drugog Stage-a na toj trci možete pogledati ovde
  • učesnik prvog Big War Track Enduro takmičenja u Loznici (održanog na planini Gučevo – Sunčana reka, 2016. godine), osvojio 1. mesto u klasi ”Teških” motora sa jednim cilindrom do 690cc sa Yamahom XT600E. Vožnju sa prvog Stage-a možete pogledati ovde a opis i fotografije sa trke možete videti ovde
  • učesnik trećeg Xross Challenge Enduro takmičenja (održanog na Tari 2016. godine), ponovio uspeh iz prošle godine i osvojio prvo mesto u klasi ”Teških” motora sa jednim cilindrom do 690cc sa Yamahom XT600E.

Navedena takmičenja su samo prikaz da se u Srbiji u poslednjih tri godine značajno podigla svest o enduro motorima i da svake godine broj učesnika, domaćih ali i inostranih raste.

Ove godine na Tari u organizaciji Red Bull-a i Xross Challenge-a učesnik u hard-enduro klasi bio poznati Chris Birch sa Novog Zelanda koji je par dana pred trku održao celodnevni trening ”Say No to Slow” za ADV klasu motora (motori od 550cc do 1200cc) na kojem je bio i Miloš u cilju podizanja tehničkih sposobnosti sebe kao vozača i takmičara.
Miloš je već sada počeo sa pripremama motora za sledeću godinu i za predstojeća takmičenja, obzirom da mu je želja da sledeće godine učestvujem na medjunarodnom Rally Raid takmičenju Hellas Rally u periodu od 21-28.05.2017. godine.

Foto by: Ivica Ivanović i Mikica Andrejić