D’elight 125

Istraži

Mala potrošnja goriva, višestruke mogućnosti

Uz elegantan novi D’elight svako je putovanje mnogo jednostavnije i brže – a uz to i mnogo štedljivije.
Ključna osobina koja ovu ekonomičnu gradsku jurilicu čini tako ugodnom za vožnju njena je kompaktna šasija i ultralagana konstrukcija. Dodatne performanse uz nisku potrošnju goriva D’elight ostvaruje iz našeg novog vazdušno hlađenog motora Blue Core od 125 ccm.
Nisko sedište i prostrana unutrašnjost omogućuju opušten položaj u vožnji. Ima i dovoljno mesta za smeštaj integralne kacige ili prievoz torbe za posao ili male torbe za vikend. A svojim urbanim stilom i suptilnim evropskim dizajnom D’elight kombinuje vrhunski kvalitet s vrednostima vodećim u toj klasi.

Detalji

  • Elegantno vozilo za gradsku vožnju koje se isplati kupiti
  • Uglađen i okretan novi urbani dizajn
  • Mala ukupna težina od samo 99 kg
  • Snažan i efikasan novi Blue Core agregat od 125 ccm
  • Mala potrošnja goriva, do 70,5 km/l pri 45 km/h
  • Prostor ispod sedišta za smeštaj integralne kacige i drugih predmeta
  • Prednji točak od 12 inča i zadnji od 10 inča
  • Prostrano područje kokpita s mnogo mesta za dve osobe
  • Prednja disk-kočnica i zadnja doboš-kočnica s UBS-om
  • Široka paleta originalne dodatne opreme Genuine Yamaha

Detalji

Elegantan, atraktivan i kompaktan novi oklop

Svojim prefinjenim i kompaktnim novim oklopom D’elight će se svideti svakome ko zna ceniti nerazmetljiv stil. Crna rešetka V-oblika i integralni pokazivači smera pridonose prefinjenom izgledu, a kvalitetan oklop i atraktivne linije dodatno naglašavaju vrhunski utisak ovog pristupačnog skutera.

Snažan i ekonomičan novi Blue Core agregat od 125 ccm

Svaki put kada okrenete gas na skuteru D’elight osetićete stvarne prednosti nove tehnologije Blue Core agregata. Uz niz posebnih funkcija koje smanjuju gubitak snage i povećavaju efikasnost, vazdušno hlađeni motor od 125 ccm pruža živahne performanse zajedno s odličnom potrošnjom goriva.

Prijatno i uravnoteženo kočenje

D’elight je kombinacija izuzetno pristupačne kupovne cene i vrhunskih specifikacija koje obuhvataju prednju disk-kočnicu od 180 mm i zadnju doboš-kočnicu za pregršt zaustavne snage. Unified Braking System (UBS) automatski uravnotežuje vozačevo upravljanje kočnicama kako bi omogućio glatkije kočenje.

Dovoljno mesta za transport

D’elight je velik po svojoj praktičnosti i upotrebljivosti, a u prostrano 36-litarsko spremište ispod udobnog dvostrukog sedišta stane jedna integralna kaciga ili torba za posao ili mala torba za vikend. Na štitnike za noge ispred vozača za dodatnu je praktičnost postavljena kuka sa stezaljkom koja je idealna za male vrećice za kupovinu.

Lagan, okretan i jednostavan za upravljanje

Prilikom vožnje prometnim gradskim ulicama D’elight će vas oduševiti svojom okretnošću i jednostavnim upravljanjem uz koje svaka vožnja postaje uživanje. Teška samo 99 kg, ta je kompaktna jurilica za svakodnevnu gradsku vožnju tako jednostavna za upravljanje, a uzak oklop i mala težina znače i mnogo lakše pronalaženje prostora za parkiranje.

12-inčni prednji točak, 10-inčni zadnji točak

Kako bismo vam garantovali udobnu vožnju uz jednostavno upravljanje i odlično držanje na drumu, opremili smo D’elight 12-inčnim prednjim i 10-inčnim zadnjim točkom. Ti lagani točkovi od livenog aluminijuma sa 6 prečaka opremljeni su posebno dizajniranim gumama koje postižu dobro prianjanje uz visoku ekonomičnost goriva.

Prostran i udoban položaj za sedenje

Kompaktna šasija modela D’elight dizajnirana je za izuzetno udoban i prostran sedeći položaj za vozača i suvozača. Dugačko sedište visoko je samo 785 mm, čime je omogućeno lako spuštanje nogu na tlo, a velika i ravna ploča za noge omogućuje vam da zauzmete najudobniji položaj za vožnju.

Tehnički podaci

Agregat

Tip agregataJednocilindričan, 4-takta, vazdušno hlađenje, SOHC, 2 ventila
Zapremina125 cm³
Prečnik x hod52,4 mm x 57,9 mm
Stepen kompresije11,0 : 1
Maksimalna snaga6,2 kW @ 6.750 okr/min
Maksimalan obrtni moment9,8 Nm @ 5.250 okr/min
Sistem podmazivanjaMokri karter
Napajanje gorivomUbrizgavanje goriva
Sistem paljenjaTCI
Sistem pokretanjaElektrično
Sistem prenosaAutomatski s V-kaišom
Završni prenosKaiš
Potrošnja gorivaN/A
Emisija CO2N/A

Šasija

Sistem prednjeg oslanjanjaTeleskopske viljuške
Hod prednjeg oslanjanja81 mm
Sistem oslanjanja pozadiOscilirajuća ruka
Hod oslanjanja pozadi68 mm
Prednja kočnicaHidraulični disk, Ø 180 mm
Zadnja kočnicaDoboš, Ø 152 mm
Prednja guma90/90-12
Zadnja guma100/90-10

Dimenzije

Ukupna dužina1.805 mm
Ukupna širina685 mm
Ukupna visina1.145 mm
Visina sedišta800 mm
Međuosovinski razmak1.275 mm
Minimalna udaljenost od tla125 mm
Težina (s punim rezervarom ulja i goriva)99 kg
Kapacitet rezervoara goriva5,5 Litara

Uvek nosite kacigu, zaštitu za oči i zaštitnu odeću. Yamaha preporučuje sigurnu vožnju i poštivanje drugih vozača. Fotografije prikazane u ovoj brošuri prikazuju profesionalne vozače u kontrolisanim uslovima. Specifikacije Yamaha proizvoda predmet su promene bez prethodne najave i mogu se razlikovati u skladu sa zahtevima i uslovima. Za više informacija obratite se svom Yamaha trgovcu.